Un ucrainean s-a bătut cu grănicerii din țara sa, le-a furat un pistol și a fugit în România, împușcat de trei ori

Pentru a ajunge în România, ucrainenii care sunt înrolați sunt în stare de orice, chiar să se ia la bătaie sau să fie împușcați de grăniceri. Este și cazul a trei cetățeni din Ucraina cu vârste între 23 și 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera, în zona localității maramureșene Poienile de sub Munte. Unul era rănit, după ce a fost împușcat de trei ori.

Grăniceri ucraineni
Dezertorii din Ucraina au început să atace grănicerii. Foto: baiamare.net

Totul a început în data de 25 mai a.c., la ora 00:40, când un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte – județul Maramureș a depistat trei cetățeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. 

Era vorba de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, unul dintre ei, cel mai în vârstă, fiind rănit de trei gloanțe și acuzând dureri.  

Ce au descoperit polițiștii de frontieră români la ucraineanul rănit 

Bărbatul rănit a anunțat că a fost împușcat cu bile de cauciuc de grăniceri și pentru că acuza dureri mari a fost transportat la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Potrivit vasiledale.ro, în bagajul personal al cetățeanului ucrainean în vârstă de 35 de ani polițiștii de frontieră au descoperit un pistol cu bile de cauciuc, fără muniție.

Ce s-a întâmplat între fugari și grănicerii ucraineni 

Conform sursei citate, ca în multe alte cazuri, cei trei bărbați care fugeau în România pentru a nu fi înrolați, au fost prinși de o patrulă a grănicerilor ucraineni înainte de a trece în țara noastră. În momentul încătușării, între ei și militarii de la frontieră din țara vecină a izbucnit o altercație.  

În timpul luptei, bărbatul de 35 de ani a reușit să îi sustragă pistolul unui grănicer și cei trei au reușit să treacă în România, dar nu înainte ca în sprijinul patrulei să vină alți militari care au tras după fugari. Grănicerii ucraineni au tras focuri de armă în aer dar și înspre fugari.  

Trei gloanțe cu bile l-au lovit pe bărbatul de 35 de ani: două la nivelul capului și un glonț la nivelul umărului. Cu toate acestea toți trei au reușit să treacă ilegal granița și au ajuns pe teritoriul României, în Maramureș. Surprinzătoare este informația furnizată de fugari conform vasiledale.ro: grănicerii ucraineni folosesc pistoale cu bile pentru a face economie de muniție și pentru a nu răni bărbații prinși, ca să fie trimiși imediat pe front.

Ce au decis autoritățile din România despre fugari 

Întrucât cei trei cetățeni ucraineni solicită ca toți ceilalți fugari ajunși în țara noastră să nu fie returnați, s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri, urmând ca ulterior să fie dispuse măsurile stabilite de autorități. Acestea merg de la returnare în cazul producerii unor fapte grave sau cercetarea pentru trecere frauduloasă a frontierei.

Sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net