Un vas din aur şi sute de bunuri arheologice recuperate de la hoți

image
Aproape 500 de obiecte din epoca bronzului au fost recuperate de polițiștii clujenifoto: Politia Romana

Zeci de monede antice, vase ceramice și unul din aur, brățări, inele și o mulțime de alte obiecte de patrimoniu au fost recuperate de polițiștii clujeni, în urma unor percheziții.

Un adevărat tezaur au găsit polițiștii, în urma unor percheziții făcute în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, informează Poliția Română.

În total, aproape 500 bunuri arheologie: arme antice din fier, monede, vase ceramice şi unul din aur, brăţări, inele cu valoare arheologică. Suspecții nu au putut justifica proveniența acestor obiecte de patrimoniu, dar polițiștii au găsit la domiciliile lor patru detectoare de metale, fără documente legale.

image
Zeci de obiecte de podoabă au fost descoperite la suspecți

”Poliţiştii au ridicat un vas din aur de aproximativ 320 de grame şi unelte, datate din epoca bronzului, bunuri arheologice susceptibile de clasare în categoria juridică Tezaur a patrimoniului naţional, evaluate la aproximativ 150.000 de lei, care ar fi fost detectate în zone cu patrimoniu arheologic de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud”, informează Poliția Română.

Faţă de două persoane din Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, accesul cu detectoare de metale şi utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare prealabilă, abuz în serviciu şi tăinuire.

meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
militari din Armata Naţională a Republicii Moldova
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta