Unde este Mânăstirea de maici Nera, locul unde se realizează cele mai căutate produse cosmetice din România
În localitatea Sasca Montană din județul Caraș-Severin există din 1994 Mănăstirea Nera, De 10 ani, la Mănăstirea Nera au fost înființate laboratoare de producție a unor produse naturiste tămăduitoare, pregătite chiar de măicuțele care viețuiesc în lăcașul de cult. Obștea de maici a lăcașului numără 100 de suflete, majoritatea cu studii superioare.
Artizanul transformărilor uimitoare de la Mânăstirea Nera este doctorul Pavel Chirilă, considerat de specialiști părintele homeopatiei din România. În 2009, potrivit basilica.ro, Mănăstirea Nera și-a acreditat Laboratorul de produse naturiste – doar suplimente alimentare la acea vreme – pe care l-a pus sub patronajul Sfinților Doctori fără de arginți. Acesta a fost urmat la scurtă vreme de un altul, Laboratorul „Sfinții Tămăduitori”, ocrotit de Sfinții Ierarhi Nectarie din Eghina, Luca al Crimeii și Ioan Maximovici, dedicat produselor cosmetice bazate tot pe extracte din plante.
Călugărițele folosesc în crearea cosmeticelor și suplimentelor nutritive unicat imprimante 3 D
Maicile explică faptul că produsele pe care le oferă sunt unice și au două mari calități:”sunt manufacturate cu suflet, din inimă, cu rugăciune, iar în al doilea rând sunt manufacturate din ingrediente naturale, cu grijă selectate, din plante culese fir cu fir de măicuțe”. Pe lângă calitatea și autenticitatea produselor naturiste, maicile pun accent și pe forma de prezentare. În acest scop, Mănăstirea Nera a achiziționat la începutul anului o imprimantă 3D prin care produce matrițe pentru realizarea recipientelor.Toate produsele Nera Plant sunt manufacturate după reţete proprii, cu rădăcini în vechile leacuri tradiţionale şi mănăstireşti. Procesele de preparare urmăresc păstrarea proprietăţilor naturale ale plantelor folosite cu convingerea că plantele medicinale sunt un dar neprețuit al lui Dumnezeu pentru oameni. Produsele Nera Plant pot fi achiziționate și online, pe neraplant.ro
Mănăstirea este pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei și a luat ființă în urmă cu 25 de ani. Acum are peste 100 de călugărițe, majoritatea absolvente de studii superioare ori diferite specializări precum fitoterapie, asistență medicală, farmacie și psihologie.
Citiți și
Un stil de viață sănătos cu remedii realizate la Mânăstirea Nera