Unii au înfulecat mici, alții au ars caloriile
Dezmăț culinar și în Capitală, de „Ziua Muncii”. După ce au înfulecat mititei pe săturate, bucureștenii au ocupat parcurile pentru a arde caloriile.
S-au căznit să dea jos fripturile, pe care le-au trimis cu sârg spre casa sufletului, stomacul. Comercianții de mititei și pastrame și-au frecat mâinile, ieri.
În nici o altă zi nu vând atâtea cărnuri îmbietoare, care excită chiar și papilele celui mai înverșunat vegetarian. Tiberiu Stanciu, managerul unui restaurant din Capitală, a fript ieri 10.000 de mici, 400 kg de carne de porc și pui, dar și scrumbii, pastramă de berbec, sarmale și cârnați cât să hrănească tot parcul Alexandru Ioan Cuza.
În parcul din sectorul 3 are loc, în acest weekend, „Festivalul micului dolofan”, un eveniment dedicat preparatului din carne tocată atât de îndrăgit de români. Oamenii muncii, care au primit învoire de la serviciu pentru a da iama în grătare, au mâncat, în medie, trei mititei fiecare. Un mic (80 gr) generează cam 160 de calorii, ceea ce înseamnă că porția de carne tocată la grătar face 480 de calorii.
Nu e de mirare că după ce s-au înfruptat au dat-o pe sport. Unii au luat-o la pas ori la fugă pe aleile parcului, alții, îmbiați de căldura soarelui și de briză, au închiriat o hidrobicicletă.
Și unii și alții s-au amăgit, căci pentru a arde 480 de calorii ai de tras, nu glumă. Cât? Cam 145 de minute de pedalat bicicleta, 48 de minute de alergat sau 45 de minute de aventură pe lac cu hidrobicicleta. Dacă îți place să mergi pe jos, atunci 7,5 km sunt suficienți să dai jos cei trei mititei.