UPDATE Alina Bica, șefa DIICOT, a fost suspendată din magistratură

Ultima actualizare:

    Șefa DIICOT și Elena Udrea sunt prietene și au ieșit la cumpărături la Paris
Șefa DIICOT și Elena Udrea sunt prietene și au ieșit la cumpărături la Paris

UPDATE Fosta șefă a ”mascaților” a fost suspendată din magistratură. Alina Bica și-a dat demisia după ce a fost arestată pentru implicarea în retrocedări oneroase.

UPDATE Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunti azi pentru a discuta despre suspendarea Alinei Bica din magistratură şi pentru a lua act de demisia acesteia de la conducerea DIICOT.

Suspendarea Alinei Bica din magistratură este o urmare legală, după arestarea acesteia în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Șefa DIICOT a demisionat, vineri, şi din funcţia de procuror al Direcţiei. Demisia a fost trimisă procurorului general al României, Tiberiu Niţu.

Alina Bica a fost instalată la şefia DIICOT în mai 2013. Ea a fost arestată preventiv, sâmbătă, 22 noiembrie, printr-o decizie luată de Instanţa supremă.

Ea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Alina Bica era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net