UPDATE Elevii unui liceu din Capitală ştiau subiectele înainte de examen

Ultima actualizare:

UPDATE 17.36  La Bacalaureatul de anul trecut, liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a avut o rată de promovare în rândul elevilor săi de aproape 57%, iar în medie notele obţinute au fost de 4,66, potrivit admitereliceu.ro.

Liceul din Rahova ocupă locul 391 în Topul naţional al liceelor, iar mediile de admitere anul trecut, în funcţie de cele patru profiluri (Matematică-Informatică, Ştiinţe ale Naturii, Filologie şi Ştiinţe Sociale), au variat între 6,16 şi 7,42.

UPDATE17.00 La descinderile de la Liceul Bolintineanu participă 50 de poliţişti. Potrivit acestora, profesorii din comisia de examinare şi conducerea unităţii şcolare sunt acuzaţi de fapte de corupţie după ce asupra lor au fost găsiţi bani şi cadouri. "Unele profesoare aveau bani ascunşi în sutiene", susţin sursele citate.

UPDATE 16.30 Zeci de profesori au fost duşi la audieri. Cazul este anchetat de mai mulţi procurori, dar şi angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Profesorii urmează a fi anchetaţi după ce s-a constat că subiectele la limba şi literatura română au fost postate pe internet înainte de începerea examenului de Bacalaureat.

Situaţia de la Dimitrie Bolintineanu a fost descoperită după ce pe un forum de discuţii pe tema Bacalaureatului 2013, elevii vorbeau despre subiecte.

“Eu am aflat: tema şi viziunea despre lume aparţine simbolismului”, a scris o elevă la ora 8.30, iar un alt candidat scria că “A picat text poetic de Tudor Arghezi sau Lucian Blaga" la ora 8.35, potrivit ziuanews.ro

UPDATE 16.20: Procurorii fac percheziţii la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti

Poliţiştii şi procurorii din Parchetul Capitalei fac percheziţii în acest moment la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, informează evz.ro. Mai mulţi profesori au fost duşi la audieri.

Se pare că mai mulţi elevi au discutat subiectele de la examen, pe un forum, înainte de începerea examenului. În urma acestui incident, comisia de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, astăzi, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română.

“Inspectoratul Şcolar al Municipiului București a decis, luni, 1 iulie 2013, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum şi a celor 32 de profesori – supraveghetori,  eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu şi eliberarea din funcţia de director, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, informează România Tv.

Uite care au fost subiectele la prima probă scrisă

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2013. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte la Limba şi Literatura Română, iar varianta extrasă a avut numărul 7.

La primul subiect, elevii au primit un fragment din “Scrinul negru” de George Călinescu (pentru profilul real) / fragment din “Accidentul” de Mihail Sebastian (profil uman) la care au avut mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, elevii de la profilul uman au avut de argumentat importanţa unui jurnal în viaţa unui adolescent, printr-un eseu de maximum 300 de cuvinte. La profilul real, elevii au avut de realizat un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte despre importanţa alegerii unui model în viaţă. 

Subiectul al treilea a avut ca cerinţă realizarea unui eseu despre o poezie simbolistă, la profilul uman. La profilul real, la subiectul al treilea li s-a cerut elevilor să prezinte “tema şi viziunea despre lume” în cadrul unei poezii scrise de Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga, la alegere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net