UPDATE Magistrații decid luni dacă IPS Teodosie va fi arestat la domiciliu


    IPS Teodosie ar fi accesat fonduri europene fără să aibă acest drept
IPS Teodosie ar fi accesat fonduri europene fără să aibă acest drept

Curtea de Apel Constanţa este aşteptată să se pronunţe luni cu privire la solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, potrivit news.ro. Acesta este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene.

UPDATE. Judecătorii au respins cererea DNA, astfel încât IPS Teodosie rămâne sub control judiciar.

Magistrații Curţii de Apel Constanţa au luat în discuţie, vineri dimineaţă, solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, amânând pronunţarea pentru luni.

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Potrivit DNA, în cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menţionează că Teodosie Petrescu ”a demarat activităţi de accesare a fondurilor europene, deşi acest lucru i-a fost interzis în mod expres şi neechivoc prin obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar”.

Potrivit DNA, în perioada 2010 - 2016 Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg