UPDATE Moartea elevei de top din Capitală. S-a întâlnit cu un necunoscut de pe internet, deși a spus că merge la un concurs școlar

Ultima actualizare:

UPDATE: Apar detalii în cazul morții elevei de 16 ani din București. Fata, o elevă de top, a plecat din Capitală spre Piatra Neamț și le-a spus părinților că merge la un concurs școlar. În realitatea, adolescenta își dăduse întâlnire cu un tânăr cu care vorbea de ceva vreme pe internet.  

Potrivit anchetei, la domiciliul băiatului, fata ar fi luat droguri puternice care i-au cauzat moartea. Ulterior, s-a aflat că atât tânărul care a așteptat-o la gară, pe nume Mateo Gabor, cât și alți doi tineri arestați în acest caz, ar fi capii unei rețele de droguri. 

Foto: TVM Neamț
Foto: TVM Neamț

Adolescenta de 16 ani a fost înmormântată joi. Era singurul copil al familiei, iar părinții ei sunt distruși de durere.

„Am primit un telefon de la Inspectoratul de Urgenţă, copilul dumneavoastră e mort. La ora 3.13 minute am primit eu apelul. Am întrebat ce s-a întâmplat şi domnul de la ISU zice că era acasă la prietenul ei şi i s-a făcut rău, s-a pornit o hemoragie şi nu a mai putut fi resuscitată”, a declarat tatăl fetei.

El a mai spus că nu ştia că fata a cunoscut pe internet un băiat din Piatra Neamţ şi nu i-a spus că s-ar întâlni cu cineva acolo.

Stire inițială: 

Anchetă complicată în Neamț după ce o adolescentă de 16 ani, elevă în București, a murit în condiții neclare. Până acum anchetatorii au arestat în acest caz trei tineri. Adolescenta venise în județul Neamț un un grup de elevi din Capitală pentru a participa la un concurs școlar. Ea a fost găsită moartă într-o casă din localitatea Dumbrava Roșie.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

S-a desprins de grup și a plecat cu un tânăr

Fata a ajuns la Piatra Neamț duminică seara, în jurul orei 21.00, împreună cu alți elevi din București, pentru a participa la un concurs școlar organizat de elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț. În nopatea care a aurmat a avut loc nenorocirea. Unele date sunt încă neclare.

Adolescenta a fost așteptată la gară de un tânăr de 19 ani cu mașina căruia au plecat împreună în localitatea Dumbrava Roșie, unde tânărul are domiciliul.

Este neclar ce s-a întâmplat în casa din Dumbrava Roșie, însă în jurul orei 1:20 tânărul și-a sunat mama și a anunțat-o că fata din București sângera abundent și era inconștientă. Femeia a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat ajutorul unui echipaj medical.

În corpul fetei s-a făsit metacatinonă, varianta ieftină a cocainei

Echipajul medical sosit la fața locului a constatat că liceana avea o hemoragie genitală severă, iar ulterior, în urma autopsiei, s-a stabilit că tânăra avea ruptură vaginală. De asemenea, aceasta avea droguri în organism, inclusiv methcathinone, un drog sintetic cu efecte comportamentale acute, de tip amfetaminic și metamfetaminic, cum ar fi euforia, agitația, anxietatea și halucinațiile. Substanța are efecte similare cu ale cocainei.

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate cantitatea de peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanțe interzise, potrivit

Tatăl adolescentei: „Era unicul nostru copil”

”Fiica mea -este unicul nostru copil- nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din nopatea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că Shara mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă. Acolo în cameră s-a întâmplat ceva”, a declarat tatăl adolescentei decedate pentru TV Neamț.

Bănuiesc că l-a cunoscut pe băiat pe internet. Nu știam că îl cunoaște. Din ce am reușit să aflu, ea a ajuns în gara din Piatra Neamț, duminică, în jurul orei 21. Acolo a fost așteptată de acest băiat, care a luat-o cu mașina. Nu știu unde a fost cu ea 3 sau 4 ore până au ajuns la locuința din Dumbrava Roșie”, a mai spus părintele distrus de durere.

Shara Ionășchiță era o elevă cu rezultate excepționale la învățătură. Ea participase cu brio la mai multe olimpiade.

În acest caz, autoritățile au arestat 3 suspecți sub acuzația de droguri și omor prin imprudență. Ancheta este în curs de desfășurare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net