UPDATE Mobilizare excepţională Două avioane aduc morţii şi răniţii din Muntenegru

Ultima actualizare:

UPDATE Ora 14.10

Un cuplu de pensionari din Timişoara, printre persoanele decedate în accident.

O femeie şi un bărbat, soţ şi soţie, ambii în vârstă de 68 de ani, din Timişoara, se află printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului din Muntenegru. Familia celor doi a fost anunţată marţi de către reprezentanţi ai Poliţiei, transmite Mediafax.

Este vorba despre soţii Mircea şi Doina Luminiţa Ardelean, din Timişoara. Cei doi sunt decedaţi, iar astăzi (marţi – n.r.) a fost anunţată familia de către o echipă formată din poliţişti şi psihologi.

Potrivit acesteia, cei doi soţi urcaseră în autocar la ultima oprire de pe traseu din ţară, respectiv la Timişoara.

UPDATE 12.30

Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru sunt anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi, nouă dintre victime fiind din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţie.

UPDATE 12.25

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să informeze Guvernul dacă familiile ai căror membri au murit sau au fost răniţi în accidentul din Muntenegru au o situaţie materială precară, astfel încât să fie găsită o cale legală pentru ca acestea să fie ajutate suplimentar.

Totodată, primul-ministru a precizat că, dacă vor apărea cheltuieli neprevăzute la Apărare, la Interne, la Sănătate, acestea vor fi acoperite în şedinţa Executivului de miercuri.

UPDATE ORA 12.00

Autorităţile din Muntenegru au încheiat procedura de identificare a persoanelor decedate în accidentul rutier, Guvernul de la Bucureşti urmând să asigure transportul în ţară a acestora, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat anterior că autorităţile au reuşit să stabilească identitatea uneia din cele două victime ale accidentului din Muntenegru care nu fuseseră identificate, precizând că în prezent are loc o ultimă evaluare a stării de sănătate a răniţilor, la spitalul din Podgorica.

MAE mai precizează că în acest moment sunt în curs de avizare procedura şi etapele operaţiunii de aducere acasă a cetăţenilor români.

ORA 8.00

Toate pregătirile au fost făcute pentru ca răniţii să ajungă în siguranţă în ţară şi să fie internaţi în mai multe spitale din Capitală, a anunţat dr. Bogdan Opriţa, directorul SMURD. Trierea răniţilor care vor veni în ţară o va face dr. Raed Arfat, aflat la faţa locului. Cei cu răni grave vor rămâne sub supravegherea medicilor muntenegreni până când starea lor se va ameliora.

29 de pasageri ai autocarului groazei au scăpat cu viaţă, însă cei mai mulţi sunt grav răniţi. Şapte dintre ei sunt încă internaţi la secţia de terapie intensivă, iar medicii se luptă să le salveze viaţa.

Supravieţuitorii teribilului accident vor fi internaţi la spitalele Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar.

Tot astăzi vor fi repatriaţi şi cei 18 români care au murit în accident.

Familiile victimelor vor fi ajutate de autorităţile române, care vor suporta toate cheltuielile pentru aducerea răniţilor acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net