Ura! Ce de zile libere vom avea!

Ultima actualizare:

    De fiecare dată când  au o zi liberă, românii  ies la grătar (Fotografii: Roberto Sălceanu)
De fiecare dată când au o zi liberă, românii ies la grătar (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Zile libere în plus pentru români! Mai mulţi parlamentari PSD au iniţiat un proiect prin care bugetarii să aibă încă patru zile libere pe an. Mai mult, dacă o sărbătoare legală va cădea într-o zi de joi sau marţi, mini-vacanţa se va prelungi.

Proiectul de completare a Codului Muncii, depus la Camera Deputaţilor, prevede că, dacă intervalul dintre zilele de sărbători legale şi zilele de repaus săptămânal este de 24 de ore, atunci, această perioadă va fi considerată zi nelucrătoare. Pentru termene mai mari de 24 de ore, acordarea de zile libere se stabileşte prin hotărâre a Guvernului.

Mai exact, dacă o zi de sărbătoare legală cade într-o joi, românii ar putea sta acasă şi vineri. La fel, dacă o sărbătoare legală cade într-o zi de marţi, vom avea liber şi luni. „Propunem ca regulă intervalul de cel mult 24 de ore între ziua de sărbătoare legală şi ziua de repaus săptămânal pentru declararea zilei libere ca punte între ele. Prin adoptarea acestui proiect de lege, se vor compensa şi zilele de sărbătoare legală ce cad la sfârşitul săptămânii, sâmbăta sau duminica", a declarat deputatul PSD Cornel Itu, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Şi încă o veste bună: au mai fost propuse încă patru zile libere pe an, pe lângă cele 12 pe care le avem în prezent: 10 mai, Ziua Independenţei, 15 mai, ziua dedicată familiei, Ziua Înălţării şi prima zi de şcoală.

Dacă proiectul va trece de Camera Deputaţilor, vom avea 16 zile libere pe an. Iar cu puţin noroc, dacă sărbătorile vor cădea cu 24 de ore înainte de weekend sau după weekend, vom sta şi mai mult acasă.

În prezent, avem 12 zile nelucrătoare: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, ziua de 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, în ziua de 15 august, când sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, pe 1 Decembrie şi în prima şi a doua zi de Crăciun.

Românii sunt reticenţi la ideea autorităţilor de a acorda o zi liberă în plus dacă sărbătorile legale cad marţi sau joi pentru a le lega cu sfârşitul săptămânii.

"E o idee bună să avem mai multe zile libere pentru că în stresul de azi avem nevoie de odihnă. Mulţi oameni se îmbolnăvesc pentru că nu ştiu decât muncă şi casă". Costică Maria, 64 de ani, pensionară

„De ce să oferi astfel de cadouri când românul nu se remarcă deloc prin muncă? În plus, cum se recuperează zilele astea? Pentru că nu poţi să îţi baţi joc de timpul de muncă". Stoican Ioan, 73 ani, pensionar

„Se pregăteşte o avalanşă electorală de zile libere! Nimic în ţara asta nu se face fără un scop aşa că nici de data asta nu cred că autorităţile s-au gândit la români". Albu Sorina, 29 de ani, consilier vânzări

„Nu sunt de acord pentru că aceste zile trebuie recuperate şi se distrug sfârşiturile de săptămână. Nimic nu este gratuit: vor autorităţile ceva de la români!". Constantin Fulguşin, 44 de ani, funcţionar

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net