Urgia albă lovește România! Alertă de zăpadă viscolită: cum se circulă și ce trebuie să știe românii care pleacă la munte

Cei de la ANM au emis mai multe avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol puternic, care vizează aproape toate județele țării. Totodată, la munte se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au acționat toată noaptea pentru ca drumurile să nu fie blocate. 

Avertizare meteo de ninsori și viscol Foto: Shutterstock
Avertizare meteo de ninsori și viscol Foto: Shutterstock

Până când este în vigoare codul galben

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03. Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania, scrie Observatornews.ro.

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Potrivit avertizării ANM, pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

Cât va fi în vigoare codul portocaliu

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03. Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m).

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Vremea în București

Vântul este moderat. Rafale ce pot atinge între 55 și 65 km/h. Cerul va avea momente cu înnorări temporare, iar noaptea se vor semnala ploi slabe, potrivit prognozei speciale emisă de meteorologi. De sâmbătă, ora 10.00, până duminică, ora 8.00, vremea va fi vântoasă, cu rafale în general de 55...65 km/h. Cerul va avea înnorări temporare și trecător mai ales noaptea se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad. În intervalul duminică, ora 8.00 - luni ora 10.00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35...45 km/h. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 10...11 grade, iar cea minimă de 4...6 grade Celsius.

Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din centrul țării

Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din centrul țării. Drumarii brașoveni au acționat în această noapte cu 135 utilaje. „La această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile sau a vreunui accident rutier.

Ninge viscolit, cu depunere de strat de zăpadă pe suprafaţa carosabilă în judeţele: - Bistriţa-Năsăud: DN 17 Pasul Tihuţa şi DN 17C Dealul Ştefăniţei; - Maramureş: DN 17 Pasul Prislop; - Suceava: DN 17 Vatra Dornei – Poiana Stampei, precum şi pe- Autostrada A1 Sibiu – Deva. Sunt precipitaţii sub formă de ninsoare sau lapoviţă în zona montană a judeţelor Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi”, conform ​ Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net