Va fi haos în traficul aerian. Mii de curse vor fi redirecționate între 12 și 22 iunie

Ultima actualizare:

Transportul civil aerian va fi afectat în perioada următoare, estimându-se că aproximativ 800 de zboruri vor fi redirecționate zilnic, a anunțat Eurocontrol, organismul european care răspunde de controlul traficului aerian de pe continent.

turisti calatorii city break aeroport zboruri jpg

Timp de 10 zile, în perioada 12-22 iunie are loc el mai mare exercițiu aerian NATO, Air Defender 2023, care se va concentra în spațiul aerian al Germaniei. Vor participa 10.000 de militari și 250 de aeronave de luptă din 25 de țări, inclusiv din SUA, relatează Euronews.

Efectele se vor suprapune cu creșterea traficului aerian din această perioadă a anului și cu grevele din sectorul aviatic francez, astfel că ar putea provoca întârzieri majore.

Unde se închide spațiul aerian

Air Defender 2023 va impune închiderea spațiului aerian pentru transportul civil, îndeosebi deasupra Germaniei. Piloții zborurilor comerciale vor trebui să zboare printre trei mari zone în care accesul va fi interzis:

- Nord, cu extindere către spațiul aerian al Danemarcei și Olandei;

- Est, aproape de frontierele Poloniei și Cehiei;

- Sud, din Luxemburg, de-a lungul frontierei Franței, până aproape de lacul Constanța din Elveția.

Fiecare dintre aceste zone va fi închisă sau supusă unor restricții majore pentru aeronavele civile timp de mai multe ore în fiecare zi din intervalul 12-22 iunie.

Exercițiul nu se va desfășura în weekendul 16-17 iunie, când vor fi două zile de pauză.

Zborurile de vacanță vor cunoaște perturbări masive

Expertul britanic în călătorii Simon Calder a declarat pentru The Independent că zona de Sud va avea un impact mai mare asupra multor zboruri de vacanță din Marea Britanie. În schimb, cursele de la Londra spre Antalya (Turcia) și cele de la Manchester spre insulele grecești vor decurge normal, a spus el.

Aeroporturi afectate

Din cele 800 de zboruri care vor fi redirecționate zilnic, aproape 300 vor avea un traseu mai lung în medie cu 110 kilometri, ceea ce înseamnă o prelungire a duratei de călătoriei.

Cele mai aglomerate aeroporturi, precum Heathrow și Gatwick din Londra, se vor confrunta cu perturbări masive ale graficului de aterizări și decolări.

Aeroportul din Frankfurt, de pildă, centrul operațional al companiei Lufthansa, va fi supus restricțiilor din cauza închiderii spațiului de Sud.

Programul de lucru și turele de noapte ale echipajelor vor face ca nu toate întârzierile să poată fi absorbite, ceea ce va duce la anularea unor zboruri.

Unele companii low cost, precum Ryanair, au un interval de mai puțin de 30 de minute între aterizarea și decolarea unor avioane, astfel că întârzierile se vor acumula rapid.

În schimb, EasyJet, cea mai mare companie care operează pe Gatwick, a dat asigurări că impactul operațiunilor va fi minim.

Ce spun reprezentanții NATO

"Știu că ar putea fi restricții în traficul aerian civil. Dar când văd proporția, zece zile din 365, pentru ca până la urmă să putem trăi în pace și libertate în această țară, cred că acesta este semnalul corect pe care trebuie să-l dăm", a declarat generalul-locotonent Ingo Gerhartz, inspector al Forțelor Aeriene germane, care conduce exercițiul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net