Va ieşi din închisoare la 84 de ani! Ea a plimbat părţi din cadavrul soţului cu microbuzul

Ultima actualizare:

    Ana Zaharia, vinovată de omor şi de profanare de cadavreFoto: TVM Neamţ
Ana Zaharia, vinovată de omor şi de profanare de cadavreFoto: TVM Neamţ

A fost condamnată definitiv! Ana Zaharia (66 de ani), pensionara din Roman care şi-a ucis soţul, l-a tranşat şi a transportat părţi din cadavru cu microbuzul a primit o sentinţă mai aspră decât la prima instanţă. Fosta profesoară va sta după gratii 17 ani şi 8 luni.

Ana Zaharia, judecată pentru că şi-a ucis soţul, Gheorghe Zaharia (74 de ani), a fost condamnată definitiv de magistraţii Curţii de Apel Băcău. Pensionara a primit o pedeapsă de 17 ani şi 8 luni de închisoare, fiind găsită vinovată de omor şi profanare de cadavre. În primă instanţă, la Tribunalul Neamţ, Ana Zaharia primise o sentinţă de 15 ani şi 8 luni. 

Taximetristul i-a alertat pe poliţişti

Crima îngrozitoare a fost comisă în noaptea de 12 spre13 septembrie 2015, în garsoniera din Roman a soţilor Zaharia. În noaptea de 15 spre 16 septembrie, trei saci au fost găsiţi într-un tomberon din piaţa oraşului Târgu Frumos. Poliţiştii au fost sesizaţi atunci de un taximetrist la care Ana Zaharia apelase pentru o cursă scurtă, pe o distanţă de 70 de metri. Femeia ceruse să meargă la piaţa din apropierea staţiei, iar taximetristul a fost alertat de mirosul de cadavru degajat din saci.

Capul soţului, găsit într-o găleată

Ancheta a stabilit că femeia şi-a ucis soţul, apoi l-a tranşat, i-a pus părţi din cadavru în trei saci şi a luat un microbuz care circula pe ruta Roman - Iaşi, coborând la Târgu Frumos. Capul victimei a fost găsit într-o găleată din locuinţa de la Roman, dar organele interne nu au fost descoperite, astfel că medicii legişti nu au reuşit să stabilească exact cauza morţii. Anchetatorii au mai găsit în garsonieră şi o sumă mare de bani: 68.000 de lei.

Ana Zaharia a fost supusă unei expertize medico-legale psihiatrice, iar medicii au stabilit că prezintă o tulburare de personalitate de tip mixt, cu elemente preponderent paranoide, şi că are discernământul scăzut în raport cu fapta pentru care a fost cercetată.    

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net