Vă puteţi judeca până în pânzele albe pentru carnet!

Ultima actualizare:

    Cu noul Cod Rutier,  procesele vor dura mai  mult, iar şoferii sancţionaţi  vor circula pe perioada  judecării în baza unei  dovezi înlocuitoare
Cu noul Cod Rutier, procesele vor dura mai mult, iar şoferii sancţionaţi vor circula pe perioada judecării în baza unei dovezi înlocuitoare

Veşti bune pentru şoferii care se luptă în instanţă cu Poliţia Rutieră! De luna viitoare, conducătorii auto nemulţumiţi de prima soluţie dată de magistraţi, vor mai avea o şansă de câştig: recursul!

Din 19 ianuarie 2012, le­gislaţia rutieră va suferi câteva modificări. Că le place sau nu, şoferii vor trebui să respecte noile reguli. De departe, cel mai important şi de maxim interes pentru şoferi este faptul că vor putea contesta în instaţă decizia judecătorească în cazul plângerii depuse împotriva proceselor verbale de constata­re a contravenţiilor ru­tiere. Până în prezent, o astfel de hotărâre era irevocabilă.

Pe ­perioada judecării, şoferii care au rămas fără permis vor putea conduce în baza dovezii înlocuitoare eliberate de poliţişti. O altă noutate priveşte circulaţia pe biciclete.

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe acolo. Tot de anul viitor, la reînnoirea permisului auto va fi obligatorie vizita medicală, iar pasionaţii de mopede vor putea circula cu acestea numai dacă îşi vor lua carnetele de conducere. Pentru a le conduce, a fost introdusă categoria de permis AM, care poate fi obţinut numai de persoane cu vârsta minimă de 16 ani.

«Dacă eşti vinovat, tot plăteşti»

Petre Valeriu (29 de ani): „Nu am nici o amendă. Salariile sunt mici, aşa că încerc pe cât posibil să circul regulamentar. Trebuie să-mi rămână bani şi pentru benzină."

Mircea Petre (28 de ani): „Eu am luat de curând o amendă, 100 de lei, şi pentru că nu am avut să plătesc, a rămas neachitată la Fisc. Nu ai ce face. Odată şi odată tot trebuie să plăteşti."

Marius Vrabie (23 de ani): „Este o treabă foarte bună, pentru că de multe ori primeşti amenzi pe nedrept şi nu ştii pe cine să iei de gât. Şi au aş merge până în pânzele albe ca să arăt că am dreptate."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Depay Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net