”Vacanță activă în București”. Câți copii au fost înscriși în programul inițiat de Primăria Capitalei

7 aprilie 2021
image
Elevii de până în 12 ani poți fi înscriși în Programul ”Vacanță activă în București”

Copiii care au sub 12 ani, ai căror părinți sunt plecați la serviciu și nu are cine să-i supravegheze, pot fi înscriși în Programul ”Vacanță activă în București”, inițiat de Primăria Capitalei. În prima zi de la debut, au fost înscriși 300 de elevi.

Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie, pe cât se întinde perioada de vacanță suplimentară față de cea inițială, Primăria Capitalei va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii.  

Cinci locații pentru Programul ”Vacanță activă în București”

Este vorba despre Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4). Ieri a fost prima zi de înscriere și au fost înregistrați 300 de copii.

Primarul Nicușor Dan: ”Vacanță activă în București, a stârnit interesul părinților”

”Mă bucur că, deja din prima zi, proiectul nostru, ”Vacanță activă în București”, a stârnit interesul părinților și elevilor bucureșteni. Încă din primele ore avem peste 300 de elevi înscriși. Pentru cei interesați, care au nevoie de o mână de ajutor în perioada vacanței din această lună, las aici cele două link-uri unde găsesc formularele de înscriere: https://bit.ly/3urrame - pentru locațiile Proedus, respectiv https://bit.ly/3mljD5m - pentru locațiile Operei Comice pentru Copii”, a transmis primarul general Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

În Programul ”Vacanță activă în București” sunt 1.200 de locuri

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală.

Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-Covid-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei. 

Această soluție e destinată doar copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă, nu în telemuncă, precum și celor care provin din familii monoparentale, al căror părinte este fizic la job.

Citește și: 

Elevii intră de vineri în vacanță prelungită. Care e structura modificată a anului școlar

Unde poți să-ți duci copilul în această vacanță de primăvară. Autoritățile au venit cu soluții pentru părinți

kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg