Vaccinarea obligatorie, pentru prima dat─â ├«n Rom├ónia. Ce institu╚Ťie o impune

2 septembrie 2021
image
Primăria municipiului Râmnicu Vâlceafoto: Facebook

Angaja╚Ťii prim─âriei din R├ómnicu V├ólcea vor fi primi╚Ťi la serviciu doar dac─â sunt vaccina╚Ťi, trecu╚Ťi prin boal─â, sau testa╚Ťi o dat─â la 2-3 zile. Primarul a dat miercuri o dispozi╚Ťie oficial─â ├«n acest sens, care va intra ├«n vigoare de la 1 octombrie.

ÔÇ×Din respect pentru cet─â┼úenii cu care interac┼úioneaz─â zilnic, de la 1 octombrie, func┼úionarii Prim─âriei Municipiului R├ómnicu V├ólcea vor putea veni la lucru numai dac─â sunt vaccina┼úi anti-Covid-19 sau fac dovada c─â nu sunt infecta┼úi cu coronavirus. Prin Dispozi┼úia Primarului nr. 1676/01.09.2021, ├«n contextul generat de evolu┼úia actual─â a pandemiei de Covid-19 ┼či ├«n vederea limit─ârii r─âsp├óndirii virusului, au fost stabilite mai multe reglement─âri ce ├«i vizeaz─â pe func┼úionarii din cadrul aparatului de specialitate al primarului (inclusiv Direc┼úia Poli┼úiei Locale, Direc┼úia Economico-Financiar─â, Direc┼úia de Urbanism sau Direc┼úia de Eviden┼ú─â a Persoanelor), precum ┼či din cadrul Direc┼úiei de Asisten┼ú─â Social─âÔÇŁ, anun╚Ť─â prim─âria municipiului R├ómnicu V├ólcea, ├«ntr-o postare pe Facebook.

Astfel, angaja╚Ťii vor putea merge fizic la serviciu doar dac─â:

  • Sunt vaccina╚Ťi cu schem─â complet─â;
  • Prezint─â rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore;
  • Au trecut prin boal─â ├«n ultimele 6 luni;
  • De╚Ťin un document eliberat de un medic specialist din care rezult─â c─â, din motive medicale, nu i se recomand─â vaccinarea.

M─âsura este motivat─â de necesitatea de a-i proteja de infectare pe cet─â╚Ťenii care interac╚Ťioneaz─â zilnic cu func╚Ťionarii municipalit─â╚Ťii.

Deocamdat─â, vaccinarea nu este obligatorie ├«n Rom├ónia. Se discuta despre impunerea ei ├«n r├óndul anumitor categorii profesionale (cadre medicale, profesori), dar deocamdat─â proiectul nu a fost dus la bun sf├ór╚Öit. ÔÇ×Vaccinarea nu trebuie s─â fie obligatorie, nu suntem preg─âti╚Ťi ca societate pentru acest tip de abordare. Este important ca la baza deciziei s─â r─âm├ón─â dorin┼úa persoanei, ├«n baza informa┼úiilor pe care le areÔÇŁ, declara luna trecut─â medicul Valeriu Gheorghi╚Ť─â. Vicepremierul Dan Barna nu elimin─â, totu╚Öi, scenariul obligativit─â╚Ťii: ÔÇ×Ast─âzi, nu discut─âm despre vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie, ├«ns─â nu este un scenariu care trebuie eliminat pentru c─â lucrurile, dac─â se vor agrava, vor trebui luate m─âsuriÔÇŁ.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
anca turcasiu jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
dorian popa cu un pahar de sampanie in mana jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg
examen bac jpeg
BeFunky collage (21) jpg