Valea Prahovei: Mii de turişti au luat cu asalt staţiunile de la munte

Ultima actualizare:

    Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt pregătite pentru sezonul de schi Foto: Adelina Anei
Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt pregătite pentru sezonul de schi Foto: Adelina Anei

Câteva mii de turişti petrec ziua de 1 Mai la munte, pe Valea Prahovei, peste o mie de oameni aflându-se pe Valea Cerbului, la grătar, în timp ce sute de iubitori ai sporturilor de iarnă se află la Sinaia, singurul loc unde se mai poate schia potrivit corespondentului Mediafax.

Gradul de ocupare în hotelurile şi pensiunile din Sinaia, Buşteni şi Azuga este cuprins între 50 şi 70 la sută.

Peste jumătate din locurile de cazare din Sinaia sunt ocupate în aceste zile, turiştii profitând de ofertele speciale ale hotelierilor şi proprietarilor de vile şi pensiuni.

"Doar aproximativ 20 la sută dintre turiştii care petrec această perioadă în staţiunile de pe Valea Prahovei au reuşit să lege 1 Mai cu zilele de Paşte şi să facă rezervări pentru toată vacanţa. Cei mai mulţi au ales să meargă la munte de Paşte, unde gradul de ocupare a locurilor de cazare va fi de sută la sută" a spus Adrian Voican.

De altfel, ofertele scoase la vânzare de hotelieri şi de agenţiile de turism pentru această perioadă au fost, de cele mai multe ori, separate pentru 1 Mai şi pentru Paşte, foarte puţini proprietari de hoteluri şi vile concepând oferte speciale pentru întreaga perioadă.

Miercuri, câteva sute de turişti au urcat la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, unde se schiază, stratul de zăpadă fiind cuprins între 70 de centimetri şi un metru.

Ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a spus că toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, iar în zilele de 1 mai, 2 mai şi 6 mai preţurile pentru călătoriile cu telegondola care urcă până la cota 1.400 în Bucegi şi cu telescaunul care deserveşte pârtia Valea Soarelui sunt reduse la jumătate faţă de tariful normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net