Valul de frig persistă până pe 2 martie. Prima zi de primăvară: -22 de grade


    Primăvara nu aduce vreme bună, căci cele două coduri de vreme rea se prelungesc
Primăvara nu aduce vreme bună, căci cele două coduri de vreme rea se prelungesc

Valul de frig va persista în zilele următoare, iar temperaturile extrem de scăzute vor fi întâlnite până vineri, 2 martie.

Valul de frig va persista în zilele următoare, pe 1 şi 2 martie urmând să se înregistreze valori de minus 22 de grade, inclusiv la Bucureşti unde vor fi minus 17 - minus 18 grade. Miercuri dimineaţă, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi cuprinse între minus 21 grade - minus 11 grade, a fost informaţia venită din partea directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Comandamentul de iarnă pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase organizat la sediul MAI. Elena Mateescu a declarat faptul că situaţia rămâne, în continuare, sub incidenţa codurilor galben şi portocaliu.


    Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile Foto: Mediafax
Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile Foto: Mediafax

“Situaţia rămâne, să spunem, în continuare, sub incidenţa mesajelor emise, atât pentru persistenţa valului de frig, acestea rămân în vigoare până în data de 1 martie la ora 10.00, în continuare, atât nopţile, cât şi dimineţile chiar şi temperaturile maxime înregistrate pe parcursul zilelor vor fi deosebit de coborâte. Ne aşteptăm ca mâine dimineaţă să avem minime cuprinse între minus 18 - minus 8 grade, minus 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în Moldova. Miercuri dimineaţă, de asemenea, minus 21 grade - minus 11 grade la scara întregii ţări", au fost cuvintele acesteia.

Directorul ANM a informat că în ziua de 1 martie şi 2 martie vor fi înregistrate temperaturi extrem de scăzute şi că există posibilitatea ca cele două coduri să fie prelungite.


    26 de drumuri naţionale au fost închise Foto: Mediafax
26 de drumuri naţionale au fost închise Foto: Mediafax

"De asemenea, şi pentru ziua de 1 martie şi 2 martie în continuare se vor înregistra cele mai coborâte valori, chiar mai mult minus 22 de grade, inclusiv la Bucureşti minus 17 - minus 18 grade. De aceea, luăm în analiză posibilitatea ca miercuri dimineaţă să prelungim avertizarea pentru valul de frig persistent, incluzând şi ziua de 2 martie, pentru că şi pe parcursul nopţii de miercuri spre joi şi joi spre vineri ne aşteptăm ca valul de frig să continue şi să se manifeste îndeosebi în regiunile extracarpatice, incluzând aici Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia”, a declarat Elena Mateescu.

Temperaturile scăzute şi zăpada care s-a depus pe străzi şi şosele contibuie la un trafic desfăşurat cu dificultate. Mai mult decât atât, gerul a făcut deja primele victime. În Valea Lungă din judeţul Dâmboviţa, un bărbat de 76 de ani a fost găsit mort în zăpadă. Potrivit primelor investigaţii, omul a căzut, suferin un traumtism grav şi a rămas inert, până când a fost găsit de vecini.

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
cub sebastian țopescu png
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia