Vânzarea tablourilor furate din Olanda, negociată de hoţi pe Facebook

Ultima actualizare:

Din mai multe discuţii purtate cu ceilalţi învinuiţi în acest dosar, reiese că tablourile, care valorează 200 de milioane de euro, urma să fie date la un preţ mult mai mic faţă de valoarea lor.

Constrânşi de nevoia de bani, dar şi de faptul că nu puteau justifica provenienţa picturilor, suspecţii se enervau când nu găseau cumpărători, anunţă realitatea.net.

Radu Dogaru: Băi, frate, mă gândesc dracu' cu acaretele astea (n.r. tablourile sustrase)... Mi-e că ne împotmolim rău tare de tot. Eugen Darie: Dacă nu, le punem la groapă şi le scoatem şi noi după o sută de ani.Radu Dogaru: Pai ce, finule, eu am nevoie la bătrâneţe de... material sau... de bani?

Potrivit anchetatorilor, cu doar o zi înainte de a ajunge în spatele gratiilor, suspecţii găsiseră un client ce era interesat de două dintre tablouri. Deşi preţul lor se ridica la câteva milioane de euro, aceştia sperau să obţină măcar 400.000 de euro.

Radu Dogaru: Să pună patru din ăia (n.r. 400.000 de euro) într-o geantă şi noi ducem câinii (n.r. tablourile) şi am terminat bâlciu', dacă vrea să o facem jmechereşte!Alexandru Bîtu: Păi da!

Potenţialul cumpărător a chemat un expert să analizeze dacă picturile sunt originale.

"După studierea aprofundată a celor două lucrări, am avut certitudinea că sunt autentice, fiind pictate de cei ale căror semnături se aflau prezente pe suprafaţa pictată", le-a declarat expertul anchetatorilor.

Radu Dogaru şi Eugen Darie au avut mai multe discuţii pe Facebook despre imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din muzeu.

Radu Dogaru: Cu metodele astea de acuma, poate să-ţi vadă cabina (n.r. fizionomia).Eugen Darie: Nu cred. Dacă era aşa până acum aveam poze.Radu Dogaru: Materialul este foarte slab. Eugen Darie: Nu cred că au ce să vadă mai mult de atât.

Din convorbirile purtate de suspecţi pe Facebook, anchetatorii au stabilit că aceştia căutau diverse locuri în care ar fi putut să ascundă operele de artă.Radu Dogaru: Ce-ai făcut, ai aruncat morţii? (n.r. posibil tablourile sustrase)Eugen Darie: Nu, acum mă gândeam unde să-i arunc...Radu Dogaru: Depinde ce este aici în râpa asta la mine.Eugen Darie: Nu e, mă, mare lucru, că le-am făcut bucăţele. Care râpă de la tine?Radu Dogaru: Este aici una la mine la ieşire, arunci şi o vacă.

În ciuda probelor adunate, nici până în acest moment anchetatorii nu pot spune cu exactitate ce s-a întâmplat cu cele şapte pânze celebre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
peste spada jpg
Telefon foto: Pixabay
Acordarea ajutorului de incalzire   1(1) jpeg
Intervenție cu acid hialuronic în buze  FOTO Shutterstock jpeg
Tigrul tasmanian  jpg
Lamaie jpg
avc jpg
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net