Vasile Dîncu dă detalii din discuțiile Coaliției pentru Primăria Capitalei. Cine ar putea fi candidatul comun: „Există câteva nume"

Vasile Dîncu a dat detalii despre cine ar putea fi candidatul comun pentru Primăria Capitalei.  Acesta a declarat că nu mai este pe listă nicio persoană despre care se vorbea în trecut. Totodată, s-a căzut de acord şi asupra faptului că nici liberalii, nici social-democrații nu îl susţin pe Cristian Popescu Piedone. 

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD Foto: Facebook
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD Foto: Facebook

Vasile Dîncu: „Candidat comun la PMB"

Se merge în continuare pe varianta unui candidat comun la Primăria Capitalei și la sectoarele 1 și 2, „acolo unde avem bătălie cu alte partide”, a spus Dîncu. „Decizia de bază este aceasta. Cum se va potrivi cu realitatea electorală din București, aceasta este întrebarea. Să vedem dacă un candidat comun - și care candidat comun – ar putea să facă o sumă de electorate care să ducă la victorie”, a explicat el.

„Deocamdată nu avem un nume, analizăm, facem proiecte, sondaje, mai avem focus grupuri. Încercăm, pentru că avem o dificultate: cele două electorate comunică foarte puțin, o treime din electorat ar putea să meargă de la un candidat la altul”, a spus sociologul.

Vasile Dîncu: „Există câteva nume"

Un candidat independent, care se află între PSD și PNL ar fi bun pentru asta”, a adăugat el. Dîncu a negat că ar fi vorba despre omul de afaceri Dan Șucu, finanțatorul echipei de fotbal Rapid, și a spus că acesta nu are niciun interes să candideze. El a adăugat că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea (PSD), nici ca Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid. El a spus că o decizie ar urma să fie luată până la finalul acestei săptămâni.

„Există câteva nume, dar acestea pot fi lansate doar după ce avem acceptul lor și niște minime studii. Ar putea să se nască un alt model, de gospodar pentru București. Nu ar trebui să aibă ambiții politice, ar trebui să fie un ambasador pentru România”, a spus Dîncu. „Cred că avem 2-3 nume care, dacă s-ar angrena la un proiect comun, ar putea să-l reprezinte foarte bine. Nu sunt nume despre care să se fi vorbit public”, a adăugat el.

„În principiu sunt bărbați”

Întrebat dacă este vorba despre femei sau bărbați, Dîncu a răspuns: „În principiu sunt bărbați”. Declarațiile lui Dîncu vin în condițiile în care coaliţia PSD-PNL a ajuns, joi seară, la un acord privind candidaturi comune la sectoarele Bucureștiului, însă nu a ajuns la o concluzie privind candidatura la Primăria Capitalei.

O nouă discurţie urmează să aibă loc luni. În privinţa candidaturii pentru Primăria Capitalei, coaliţia încă discută fie candidaturi separate, PSD şi PNL, fie o candidatură comună, în acest caz fiind posibilă intrarea în cursă a unui independent susţinut de ambele formaţiuni. Nicolae Ciucă a avansat deja numele lui Ionuţ Lupescu, iar dinspre PSD este vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, potrivit surselor.

Piedone, exclus de pe lista comună 

Amintim că și liberalii, dar şi social-democrații l-au exclus de pe listă pe Cristian Popescu Piedone, cotat cu prima șansă în sondajele Coaliției. Acesta a anunțat, însă că se va lupta singur. 

Actualul primar, Nicusor Dan, ar fi direct avantajat dacă Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone se vor lupta pentru Primăria Generală. În acest scenariu, Firea si Piedone îsi vor împărţi voturile electoratului de stânga din București.

Ce au recționat Piedone și Nicușor Dan 

Le place să aibă titulatura de învinşi. Marcel Ciolacu nu il susține pe Piedone. Păi tată, dragostea cu sila nu se poate... Dacă ei şi-au ales astăzi drumul, din drumul meu nu mă va întoarce nimeni, merg înainte", a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5. 

 „Este neserios. Faptul că s-a discutat să dea această poziție la schimb cu alte poziții la nivel național și local. Bucureștiul este un oraș foarte complicat, nu poți face un proiect pentru orașul asta în două luni", a declarat Nicușor Dan. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
control dsvsa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net