Veste bună pentru români: încă o minivacanță în august!

Ultima actualizare:

    Bugetarii ar putea beneficia de un weekend prelungit de Sfântă Mărie
Bugetarii ar putea beneficia de un weekend prelungit de Sfântă Mărie

Românii vor avea o nouă minivacanță în luna august, dacă Guvernul Tudose va accepta ca weekend-ul dinaintea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să fie prelungit, transmite romaniatv.ro.

După minivacanța de 1 Mai și cea de Rusalii, rămâne de văzut dacă autoritățile vor acorda una în plus și de Sfânta Maria, având în vedere că ziua pică marțea.  Pentru că sărbătoarea pică în 2017 într-o zi de marţi, cel mai probabil guvernul Tudose va decide să acorde bugetarilor o zi liberă, fiind vorba de ziua de luni, aşa că românii ar putea avea parte de o nouă minivacanţă. Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită în data de 15 august.

Iată câte zile libere mai avem anul acesta:

15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul

În total, 14 zile zile libere pe an

Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net