Veşti bune! Când scăpăm de ploile torenţiale

Ultima actualizare:

    În satul Mălureni, judeţul Argeş, ş-a ridicat un dig  din 1.500 de saci de nisip
În satul Mălureni, judeţul Argeş, ş-a ridicat un dig din 1.500 de saci de nisip

12.557 de pompieri, jandarmi, poliţişti şi angajaţi ISU au fost mobilizaţi ieri să acţioneze în zonele unde hidrologii şi meteorologii au anunţat risc maxim de inundaţii. Într-adevăr, a plouat cu găleata în aproape toată ţara, cât într-o lună, iar vântul a suflat cu peste 30 km/h, iar la munte cu peste 60 km/h.

Până joi, la ora 18.00, e „cod galben” în 25 de judeţe, inclusiv în Capitală, iar cel „portocaliu” ar putea fi ridicat, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo. În schimb, sunt în continuare în pericol de inundaţii toate judeţele din sudul ţării, dar şi judeţele Suceava, Covasna, Sibiu, Neamţ, şi Vrancea.

PRAHOVA. Subsolul Liceului Militar Breaza a fost inundat. Pompierii au fost solicitaţi ieri să intervină pentru scoaterea apei, după ploile care au început ieri noapte. Judeţul Prahova se află sub avertizare de „cod galben” de ploi abundente, în zona de deal, dar şi sub „cod portocaliu” de inundaţii în nordul judeţului. Avertizarea este valabilă până azi.

DÂMBOVIŢA. 50 de familii din comuna Vişineşti sunt ameninţate de râul Cricov, care este  umflat. Un deal întreg s-a surpat blocând astfel albia, iar apa ar putea să ajungă la case. Pericolul a fost îndepărtat provizoriu, dar alunecarea de teren continuă. În judeţ e „cod portocaliu” de ploi torenţiale.3 ARGEŞ. Râurile şi pârâurile arată periculos. S-a acţionat în special în satul Mălureni, acolo unde s-a ridicat un dig de protecţie din 1.500 de saci de  nisip, pe o lungime de 150 de metri, pentru protejarea caselor din zonă.  Sunt îngrijoraţi şi locuitorii din comuntele Miceşti şi Mălureni, scrie ziarobiectiv.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
Inger pazitor jpg
mohamed al fayed gettyimages jpg
actibild copii shutterstock1 jpg
lillie langtry captura video jpg
avion delta airlines jpg
soarece pexels jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net