Vești bune pentru elevi și părinți. Banii pentru burse au fost virați

Ministerul Educaţiei a anunțat, marți, că banii pentru bursele de merit aferente lunilor septembrie și octombrie, au fost virați, cu o zi înainte decât data menționată în lege.

Banii pentru bursele elevilor au fost virați / foto: Pixabay
Banii pentru bursele elevilor au fost virați / foto: Pixabay

Metodologia de acordare a acestora prevede data de 15 noiembrie pentru virarea sumelor către beneficiari.

„Ministerul Educaţiei a virat către fiecare inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sumele aferente plăţii burselor şcolare, ceea ce permite respectarea, la nivel local, a termenului stabilit pentru plata către beneficiari, respectiv 15 noiembrie”, anunţă, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Instituţia a precizat că sumele corespund necesarului solicitat de inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru plata burselor pe lunile septembrie şi octombrie 2023.

„După data de 15 noiembrie, termenul-limită pentru plata burselor pe lunile septembrie şi octombrie 2023, Ministerul Educaţiei va solicita inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti situaţia plăţilor, pentru a identifica, dacă este cazul, eventualele disfuncţionalităţi, astfel încât acestea să fie remediate în cel mai scurt timp”, a mai transmis instituţia.

Câți bani se iau pe fiecare bursă de merit în parte

bursa de merit: de la 200 de lei/lună la 450 de lei/lună;

bursa socială: de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună;

bursa tehnologică: de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună.

Potrivit datelor transmise de către Ministerul Educaţiei la 1 noiembrie, peste 461.700 de elevi beneficiază în luna octombrie 2023 de bursă de merit. Situația nu este deloc roz.

„În funcţie de criteriile de acordare (media anuală/media de admitere), datele centralizate au evidenţiat faptul că 82,78% din totalul burselor de merit sunt acordate elevilor care se încadrează în tranşa de medii 8.00 - 10.00. De menţionat, de asemenea, faptul că 52,55% din totalul burselor de merit sunt acordate pentru rezultate obţinute pe tranşa de medii 9.50 - 10.00. 8,74% din totalul burselor de merit revin elevilor care se încadrează în tranşa de medii 5.00 - 7.99 şi 1,84% din totalul burselor de merit este generat de mediile sub 5.00. Raportat la numărul total de burse şcolare (peste 1.289.000), bursele acordate pentru medii situate pe această tranşă reprezintă 0,66%”, transmitea atunci Ministerul Educaţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net