Vești proaste pentru pasagerii repatriați din Maroc! Unul dintre călători a fost depistat pozitiv la testarea COVID

Ultima actualizare:

    Pasagerii blocați în Maroc au revenit în siguranță în România Sursă foto: Profimedia
Pasagerii blocați în Maroc au revenit în siguranță în România Sursă foto: Profimedia

Problemele nu s-au încheiat pentru pasagerii repatriați din Maroc. Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, că una dintre persoanele repatriate din Maroc este infectată cu coronavirus, iar primele indicii arată că ar fi vorba despre tulpina Delta.

122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale, au fost repatriaţi, joi seară, cu o aeronava care a operat o cursă specială.  

La sosirea în ţară, potrivit autorităţilor, nicio persoană nu prezenta simptome de boală, însă se pare că una dintre acestea este infectată cu noul coronavirus, varianta Delta. Anunțul a fost făcut chiar de către Ministerul Sănătății, în cadrul unui comunicat oficial. 

”Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriaţi seara trecută din Maroc este pozitiv la infecţia cu virusul SARS-COV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta. Persoana depistată pozitiv este izolată la domiciliu, iar direcţia de sănătate publică va demara ancheta epidemiologică”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.  

”Menţionăm că au fost prelucrate 115 probe de la toţi pasagerii cursei, 114 dintre acestea fiind negative”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii. 

Cine s-a aflat la bordul aeronavei Tarom 

Zborul a fost organizat la inițiativa Guvernului României pentru repatrierea cetățenilor români, dar la bordul aeronavei s-au aflat și cetățeni străini. 

Astfel, în total au fost 184 de pasageri: 122 de cetățeni români și 62 cetățeni europeni (4 cetățeni bulgari, 15 cetățeni croați, 2 cetățeni greci, 22 cetățeni polonezi, 12 cetățeni ungari, 2 cetățeni lituanieni, 4 cetățeni sloveni și un cetățean austriac).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net