Vezi cu ce se mai ocupă Miss România din Parlament!

Ultima actualizare:

    Roberta Anastase a câștigat titlul de cea mai frumoasă femeie în 1994
Roberta Anastase a câștigat titlul de cea mai frumoasă femeie în 1994

Roberta Anastase a ieșit din lumina reflectoarelor, imediat ce PDL a pierdut guvernarea. Nu a vrut să-și asocieze imaginea cu cătușele pe care foștii săi colegi de partid, Elena Udrea și Adrian Videanu, le-au fluturat la televizor. Cu toate acestea, își vede în continuare de activitatea politică, dar din umbră.

La 23 de ani a câștigat concursul Miss România. Avea un chip angelic, picioare lungi, astfel că juriul a remarcat-o imediat.

Titlul de cea mai frumoasă femeie nu a făcut-o însă pe Roberta Anastase (41 de ani) să-și dorească o carieră în lumea modei, deși în 1996 a participat și la Miss Univers. Era deja studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice și avea țeluri înalte: să ajungă în politică.

Tatăl a ajutat-o să intre în politică

Cu ajutorul tatălui ei, Cornel Anastase, care înainte de 1989 a fost director la uzinele 1 Mai din Ploieşti, iar mai apoi subprefect de Prahova, aceasta a reușit să accedă în poziții interesante.

Din anul 2000 a început să cocheteze cu lumea politică din postura de consilier al ministrului Transporturilor, pe vremea aceea Anca Boagiu.

În 2008, cariera sa politică era deja în plină ascensiune. Pe 20 decembrie devenea prima femeie aleasă în funcția de președinte al Camerei Deputaților, adică al doilea om în stat.

A intrat în istorie cu numărătoarea deputaților

În noaptea de 15 septembrie 2010, blonda de la Ploiești a intrat în istorie. A supus la vot proiectul legii pensiilor şi a constatat îndeplinirea cvorumului şi a adoptat legea, deşi în sală se aflau doar 80 de deputaţi.

Grupurile PNL și PSD ieșiseră din plen. După părerea Robertei, ar fi votat peste 160, chiar 270 de deputaţi. Pe 6 octombrie 2010 Curtea Constituţională a analizat contestaţiile depuse de Opoziție şi a declarat legea ca fiind constituţională.

A rezistat în fruntea Camerei Deputaților până pe 3 iulie 2012, când a fost revocată din funcţie, fiind înlocuită prin vot parlamentar de către Valeriu Zgonea, PSD.

Din 2013 a făcut un pas înapoi

Acela a fost momentul în care a făcut un pas înapoi și s-a ocupat mai mult de viața personală. În 2013 s-a căsătorit cu omul de afaceri Victor Farca, după o relaţie de 15 ani, iar pe 28 aprilie 2015 a devenit mamă.

A stat departe de problemele cu legea ale foștilor ei colegi de top din partid, precum Elena Udrea, Adrian Videanu și Vasile Blaga. Practic, ea a rămas singurul lider PDL care nu a apărut vreodată în fața procurorilor DNA.

În tot acest timp, și-a crescut băiețelul în liniște și și-a continuat, totodată, cariera în politică. Este și acum deputat de Prahova, dar și vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Atac la ministrul Mediului

Promovează târgurile toamnei organizate de primarii PNL, primește români cu probleme în audiență, merge la vernisaje însoțită de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, și se luptă cu poluarea din Ploiești.

”Aproape că nu este zi în care ploieștenii să nu apeleze la dispeceratul primăriei, să nu sune la numărul de urgență 112 sau la Garda de Mediu reclamând mirosuri puternice de compuși chimici. De asemenea nu este zi în care să nu apară în presa prahoveană articole despre depășirile pragurilor maxime admise la noxe precum benzen, toluen, sau despre mirosul puternic de sulf. Ca parlamentar de Ploiești nu există zi în care să nu primesc în audiență oameni care să îmi spună, nici mai mult nici mai puțin, decât că le este realmente teamă să mai lase geamurile deschise din cauza mirosurilor extrem de puternice. Mi-aș fi dorit, sincer vă spun, să nu fie nevoie să vin astăzi, în fața dumneavoastră, pentru a face apel la doamna ministru Grațiela Gavrilescu să își facă treaba. Și asta dintr-o rațiune relativ simplă: doamna ministru este ploieșteancă, locuiește în Ploiești și mi-e greu să cred că are o bulă din care respiră aer curat în acest oraș”, a declarat Roberta Anastase luna trecută, într-o conferință de presă.

Astăzi a reluat subiectul pe pagina sa de Facebook și o acuză pe Grațiela Gavrilescu că ”otrava pentru ea este o marfă prețioasă”.


    Roberta Anastase a apărut recent la un vernisaj alături de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre
Roberta Anastase a apărut recent la un vernisaj alături de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre

”Conform propriei declarații de avere, doamna Graţiela Gavrilescu este acționar semnificativ la o fabrică de produse chimice, care produce, printre altele, compuși cu un impact sever asupra mediului. Amintesc doar de detartrant și produse din cauciuc. Mie îmi este foarte clar ce se întâmplă cu doamna ministru. Nu poți să înțelegi drama și neputința pe care ți-o produce copilul tău atunci când îți spune: ”Mama, haide în casă pentru că nu mai pot să respir aerul de afară”, atunci când din otrava aceea tu îți faci banii. Pur și simplu nu ai cum. Întrebarea pentru colegii parlamentari din PSD este cât mai sunteți dispuși să jucați ruleta rusă cu sănătatea lor în timp ce susțineți la guvernare complicele celor care le oferă oamenilor să respire zi de zi benzen, dioxid de sulf sau toluen?”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net