Viața și familia Ancăi Dragu, prima femeie aleasă la șefia Senatului. Soțul ei e poreclit "Iron Man" și e plin de mușchi

Ultima actualizare:

    Anca Dragu, aleasă preşedinte al Senatului. Este prima femeie care va ocupa această poziţieInquam Photos / Octav Ganea
Anca Dragu, aleasă preşedinte al Senatului. Este prima femeie care va ocupa această poziţieInquam Photos / Octav Ganea

Anca Dragu, prima femeie aleasă la șefia Senatului, a fost și a doua femeie ministru al Finanțelor din istoria României, deținând portofoliul din noiembrie 2015, până la începutul lunii ianuarie 2017, în mandatul Guvernului tehnocrat Cioloș. Însă nu doar CV-ul este interesant în ceea ce o privește pe Anca Dragu, ci și familia. Soțul ei este un triatlonist de bun nivel, care s-a ales cu porecla de "Iron Man" datorită competițiilor la care a participat. Mai mult, a fost antrenor de înot la Bruxelles.

Senatoarea USR PLUS Anca Dragu (48 de ani) a fost aleasă, luni seară, în funcţia de preşedinte al Senatului, cu 75 de voturi ”pentru”. Dragu este prima femeie care deţine această funcţie, ea declarând că momentul este ”istoric”. ”Mă aflu în faţa dumneavoastră într-o ipostază în care s-au mai aflat 46 de persoane, atâţia preşedidinţi având Senatul de la înfiinţare (...) Astăzi este o premieră, asistăm la un moment istoric, prima zi în care preşedintele Senatului, cel de-al doilea om în stat, este o femeie”, a afirmat luni Anca Dragu.

Declarația de avere a soților Dragu, din anul în care Anca Dragu era Ministru de Finanțe
Declarația de avere a soților Dragu, din anul în care Anca Dragu era Ministru de Finanțe

Cine este soțul Ancăi Dragu. De ce i se spune "Iron man"

Potivit CV-ului publicat de “Biroul de Turism pentru Tineret” (BTT), Marius Alexandru Dragu, soțul Ancăi Dragu, este născut pe 19 aprilie 1972 și în prezent ocupă funcția de Președinte al Consiliului de Administratie al BTT. Pasiunea pentru sport nu s-a consumat însă doar la birou, ci și pe teren, mai exact în bazinul de înot, căci Marius Alexandru Dragu a fost antrenor de înot la nu mai puțin de 5 centre de natație din Bruxelles, în perioada în care lucra acolo alături de soția lui, el ca antrenor, ea, ca economist la Comisia Europeană.

Marius Dragu, la Triathlon X-Man România 2015
Marius Dragu, la Triathlon X-Man România 2015

Marius Alexandru Dragu este la bază inginer, absolvent al Politehnicii, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia lnformației, însă în 2017 a absolvit și un curs de instructor de Triatlon, la Federația Română de Triatlon, iar în 2014, un curs de antrenor de înot.

Marius Dragu, la Triathlon X-Man România 2015, proba de înot
Marius Dragu, la Triathlon X-Man România 2015, proba de înot

Și, pentru că triatlonul se numără printre cele mai dure competiții sportive, fiind o activitate care combină înot, ciclism și altetism, într-un singur eveniment sportiv, este lesne de înțeles de ce presa l-a numit pe Marius Alexandru Dragu, "Iron Man". Aceasta este, de fapt, și denumirea pentru multe competiții internaționale, la care concurenții își depășesc limite fizice. (n.r. Iron man este o distanță de triatlon în timpul căreia sportivul trebuie să înoate 3,8 km, să meargă cu bicicleta 180 km și să alerge 42 km).

Marius Dragu, în competiția AROBS X-Man Romania 2016
Marius Dragu, în competiția AROBS X-Man Romania 2016

Cine este Anca Dragu, prima femeie aleasă președinte al Senatului

  • Anca Dragu a fost cel de-al 156-lea ministru al Finanțelor Publice ale României și a doua femeie din România care a deținut această funcție, după Ioana Petrescu. A fost în funcție între 17 noiembrie 2015, când l-a înlocuit pe Eugen Teodorovici, odată cu instalarea Guvernului Dacian Cioloș, până la 4 ianuarie 2017, când a predat portofoliul lui Viorel Ștefan.
  • Anca Dana Dragu Paliu, în vârstă de 48 de ani, a absolvit, în 1996, cursurile facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice.
  • A început să lucreze, după terminarea facultăţii, la Banca Naţională a României, unde a petrecut cinci ani ca economist, între 1996 şi 2001, la Direcţia de Refinanţare şi Operaţii de Piaţă şi Direcţia de Reglementare.
  • Și-a continuat cariera de economist în cadrul Biroului Regional pentru România şi Bulgaria al FMI, din septembrie 2001 şi până în ianuarie 2013.
  • Face parte, începând cu anul 2008, din Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
  • La începutul anului 2013, Anca Dragu a fost recrutată de Comisia Europeană, unde a lucrat ca analist economic în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe.
  • Anca Dragu a finalizat studii de economie internaţională la The George Washington University, în perioada 1999-2000, apoi cu un masterat de doi ani în Politici Publice şi Integrare Europeană în cadrul SNSPA Bucureşti (2005-2007).
  • Anca Dragu are un doctorat în economie la ASE, teza de doctorat având tema "Stabilitatea monedei, rezultantă a evoluţiei economiei naţionale".
  • A făcut parte din echipa de conducere E.ON România.

Citește și:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net