VIDEO 360 kg de cabluri care urmau să fie arse, confiscate de Garda de Mediu la Sinteşti. Miros insuportabil în sudul Capitalei

image
foto: Facebook

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au prins în flagrant mai multe persoane care ardeau cabluri electrice la Sinteşti, judeţul Ilfov. Peste 360 de kilograme de cabluri au fost confiscate şi a fost dată o amendă de 10.000 de lei pentru arderea deşeurilor.

”Peste 360 de kg de cabluri care urmau să fie incinerate, la Sinteşti – Ilfov, au fost confiscate de comisarii GNM, în timpul descinderii de sâmbătă seara. Din păcate, politica de a negocia cu contravenienţii nu a dat rezultate şi activităţile prin care se poluează mediul au continuat şi în ultimele luni...”, a anunţat, sâmbătă seară, Garda de Mediu, pe pagina de Facebook. Sursa citată a precizat că mai multe persoane fizice au fost prinse în flagrant.  

Amendă de 10.000 lei pentru arderea deşeurilor

”Prinşi în timp ce incendiau o parte din ”marfă”, pe domeniul public, făptaşii (persoane fizice) au primit şi o amendă de 10.000 lei pentru arderea deşeurilor”, a mai transmis GNM. Cineva a comentat la postarea comisarilor că arderile continuă, iar ”mirosul e insuportabil în sudul Bucureştiului”.  

Poluare masivă în sudul Capitalei

La finele lunii trecute, după o sesizare făcută de PRO TV, peste 150 de jandarmi, polițiști și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu au descins în localitatea Sintești. Tone de cabluri și caroserii de mașini au fost ridicate din zeci de locuințe. Tot atunci, senzorii de calitate a aerului au înregistrat depășiri majore, de 150 la sută, în zona de sud a Capitalei, exact acolo unde au avut loc arderile. Comisarii Gărzii de Mediu susțin că vor intensifica verificările și au cerut Primăriei Sintești să ecologizeze totul până la finalul lunii noiembrie.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub arsinel fii png
FotoJet jpg
monument bacainti
calinic si balasoiu 01 foto arhiepiscopia argesului jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg
FotoJet jpg