VIDEO 60.000 de oameni la protestul din București. Incidente cu jandarmii

Ultima actualizare:
Românii din Paris s-au strâns la Turnul Eiffel
Românii din Paris s-au strâns la Turnul Eiffel

Mii de români, din toată țara și din diaspora, sunt așteptați nu protest de amploare în Capitală, pentru a scanda împotriva modificărilor legilor Justiției și a Codului Penal. Protestul, planificat pentru sâmbătă seara (20 ianuarie), îi va aduna pe manifestanți în Piața Universității, de unde vor porni în marș către Palatul Parlamentului, sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituțională și sediul CNA.

UPDATE 21.00: Numărul oamenilor ieșiți în stradă a ajuns la 60.000 - doar în București. În restul țării s-au mai adunat încă aproximativ 15.000.

UPDATE 20.20: DIGI24 vorbește de 70.000 de oameni ieșiți în stradă în întreaga țară, dintre care 55.000 doar în București.

UPDATE 19.50: 50.000 de oameni protestează în București și se îndreaptă spre Palatul Parlamentului.

UPDATE 19.30: 30.000 de oameni s-au adunat numai în Capitală, 5.000 la Cluj, 4.500 la Timișoara, 1.000 la Galați, 1.000 la Sibiu, 250 la Oradea, 200 la Craiova, 100 la Constanța.

UPDATE 19.15: Numărul celor adunați în Piața Universității a ajuns la 20.000. Printre oameni se află și europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan.

UPDATE 18:45: 12.000 de oameni s-au strâns la kilometrul 0 al Capitalei. Se protestează și în alte orașe din țară, dar și din  afară: în Paris, Roma, Madrid, Amsterdam, ba chiar și în Deșertul Sahara. Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, se află și el în Piața Universității.

Una dintre cele mai de impact imagini ale protestului din Diaspora
Una dintre cele mai de impact imagini ale protestului din Diaspora


    Românii din Paris s-au strâns la Turnul EiffelFoto: Facebook Ana-Maria Chirila
Românii din Paris s-au strâns la Turnul EiffelFoto: Facebook Ana-Maria Chirila

UPDATE 18.30: Peste 5000 de protestari ocupă Bulevardul Magheru.

Protestatarii au îndurat frigul și ninsoarea
Protestatarii au îndurat frigul și ninsoarea

UPDATE 18.25: Au loc incidente între jandarmi şi protestatari, în Piaţa Universităţii. În pasajul de la Universitate, oamenii  nu sunt lăsaţi de către jandarmi să iasă. Se estimează că în Piață sunt deja 3000 de oameni.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

UPDATE 18.04: Forțele de ordine au percheziționat mai mulți protestatari.

UPDATE 17.38: Conform DIGI24, în Piața Universității s-au strâns deja aproximativ 1000 de oameni. Au fost mobilizați jandarmi din trei judeșe. Aceștia au montat deja garduri de protecție.

UPDATE 15.05: Protestatarii care au venit de la Cluj pe jos, până în București, se îndreaptă spre Piața Universității, unde este punctul de întâlnire al manifestanților. Condițiile meteo s-au înrăutățit în Capitală. La această oră, ninge abundent, dar traficul se desfășoră deocamdată în mod normal.

La ora 10.00, au sosit la Otopeni primii protestatari veniți din Cluj-Napoca. Ei au pornit deja în marș către București și se îndreaptă către Piața Victoriei, relatează Adevărul.

Sunt așteptați manifestanți din oraşe precum Cluj-Napoca, Bacău, Piteşti, Deva, Bistriţa, Satu Mare, Galaţi şi Timişoara, cu trenul sau cu microbuze, iar cei cu maşini persoanele se vor întâlni pe traseu şi vor merge în coloană spre Capitală. De asemenea, manifestaţii asemănătoare sunt anunţate în acelaşi timp cu protestul din Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, precum şi în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma sau Edingburgh.

Protestul, organizat sub sloganul "Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, va începe în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii. Traseul celor veniți din alte orașe are în vedere Casa Presei Libere, Arcul de Triumf, sediul ALDE, sediul PSD, Piaţa Victoriei şi apoi Piaţa Universităţii, unde va începe protestul. Manifestanţii vor să plece în marş la 19.30 spre Palatul Parlamentului, trecând pe la "instituţiile confiscate de majoritatea parlamentară” - Avocatul Poporului, CCR, CNA. La ora 21.00, protestatarii ar urma să-şi aprindă lanternele telefoanelor şi să cânte Imnul, informează sursa citată.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net