VIDEO Activitate seismică intensă în Arad. Încă patru cutremure după cele de 4,9 și 4,3 de luni

Alte patru cutremure au avut loc în judeţul Arad, după cel de 4,6 revizuit ulterior la 4,9  urmat de o replică de 4,3 produse luni seară și care au fost intens resimțit de oameni din mai multe localități. De asemenea, în noaptea de luni spre marți a avut loc un cutremur în zona seismică Făgăraş - Câmpulung.

Cutremur Arad jpg

Potrivit datelor publicate pe site-ul INFP, cutremurele care s-au înregistrat în Arad, au avut loc în noaptea de luni spre marți în intervalul 23.26 și dimineața zilei de marți la ora 5.12. Magnitudinile acestora au fost de 2, 2,4, 2 şi 2,7 și s-au produs la o adâncime mică de sub 10 km, potrivit site-ului INFP.

Cutremurele din această nopate au fost resimțite în Arad și Lipova.

Potrivit experților seismologi, în zona Aradului nu s-au mai înregistrat de cel puțin 10 ani cutremure cu magnitudine peste 4.

Cutremur și la Făgăraș- Câmpulung

Marți noapte la ora 1:31, în zona seismică Făgăraş - Câmpulung, județul Dâmbovița a avut loc un cutremur având o magnitudine de 3,2, arată datele publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Seismul a avut loc la adâncimea de 68 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 37 km nord de Târgovişte, 44 km sud de Braşov, 58 km nord-vest de Ploieşti, 63 km nord-est de Piteşti, 72 km sud-vest de Sfântu-Gheorghe şi 85 km est de Râmnicu Vâlcea.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an a avut magnitudinea 5,7, și s-a produs în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Acesta a fost urmat de sute de replici, îngrojorând experții pentru care activitatea seismică intensă din Arad a fost o surpriză. 

Cu o zi înainte, în aceeaşi zonă, a avut loc un alt cutremur de 5,2, la o adâncime de 16,5 kilometri.

Sistemul de tip „dublet seismic” înregistrat în februarie reprezintă cea mai intensă activare a zonei de când există date despre această regiune, potrivit INFP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net