Cutremur în Arad, resimţit în mai multe oraşe. Ce magnitudine a avut

Ultima actualizare:

România a fost zguduită de un nou seism. Un cutremur a avut loc în România, în această seară, 22 mai. Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit.

Cutremurul a avut loc la Arad Foto: Pixabay.com
Cutremurul a avut loc la Arad Foto: Pixabay.com

Cutremurul s-a produs în Crișana

„În ziua de 22.05.2023, 20:46:43 (ora României), s-a produs în Crișana, Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.6, la adâncimea de 13 km”, transmite INFP.

Cutremurul a fost înregistrat la 22km SE de Arad, 47km NE de Timișoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Reșița, conform sursei citate.

Unde a fost resimțit cutremurul din Arad

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, seismul a avut loc la 12 km de orașul arădean Lipova, conform aradon.ro. Seismul a fost resimțit și în alte localități ale județului, printre care Arad, Sântana și Chișineu-Criș.

Ce au transmis cei de la ISU Arad

„Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere”, au transmis reprezentanții IGSU.

Ce spun seismologii

,,S-a produs la intersecția două falii la sud de Mureș, în dreptul localității Zăbrani. Este o falie orientată nord-vest, sud-est falia Lugoj-Zăran, iar cealaltă falie presupun la primele date că ar fi falia Calacea, fiind cea orientată perpendicular pe falia Lugoj.

Este un 4,6 magnitudine locală, poate un 4,3 MW. E greu de spus de replici pentru că în zonă cel mai mare cutremur a fost 5-6 în zona asta, dar  experiența Târgu Jiu care ne-a zguduit bine ne face să fim prudenți în a face estimări de acest gen.

În zona Aradului n-au fost în ultimii 10 ani cutremure de mai mari de patru. Au fost în zona sudică a Banatului, pe la Moldova Nouă, în zona aia, acolo au fost 5-6", a declarat Mihai Diaconescu, pentru Antena3CNN.ro. 

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net