Panică totală în Italia! Un cutremur puternic a băgat spaima în locuitori

Panica s-a instalat printre locuitorii orașului sicilian Catania, după ce un cutremur cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a zguduit clădirile orașului. Conform datelor emise de către Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de 20 de kilometri.

Catania a fost, în trecut, aproape distrusă de un cutremur
Catania a fost, în trecut, aproape distrusă de un cutremur

Cutremurul care a lovit Italia a avut loc în largul Mării Mediterane, la 6 kilometri de coasta Siciliei. Seismul a fost resimțit puternic în orașul Catania, unde locuitorii au fugit din case imediat ce au simțit că locuințele lor încep să se zgâlțâie, potrivit informațiilor oferite de către spynews.ro. Autortitățile au decis temporar să evacueze centrele comerciale, cât și clădirile cu uz industrial, de teama unor posibile pericole structurale, a unor replici, sau chiar a unui nou cutremur. Conform autorităților din Italia, cutremurul nu a provocat victime, sau daune materiale.

De asemenea, altă măsură preventivă luată în urma seismului a fost oprirea temporară a mersului trenurilor, deoarece s-a dorit verificarea integrității șinelor. Conform Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, magnitutdinea cutremurului a fost de 4,5 pe scara Richter. Din fericire, cum nu au existat pagube de nici un tip, oamenii s-au putut întoarce în casele lor. Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia, după Palermo, fiind situat chiar între Marea Mediterană și vulcanul Etna.

Italia nu este deloc străină de efectele cutremurelor

Alte cutremure de peste 4 grade pe scara Richter au lovit peninsula în acest an, creând astfel o stare de nesiguranță printre cetățeni. Din fericire, nu au existat pierderi de vieți omenești, însă aceste două cutremure au fost îndeajuns de puternice pentru a speria populația, mai ales în contextul crizei provocate de seismul din Turcia. Chiar și Catania a mai fost lovită de un asemenea cutremur în acest an, cu intensitatea de 3,3 pe scara Richter, în această lună.

În anul 1908, sudul Italiei a fost lovit de un cutremur devastator, de 7,1 pe scara Richter, care aproape că a depopulat total orașe precum Catania și Palermo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net