Sute de răniți și cel puțin 12 morți în urma unui cutremur puternic

Ultima actualizare:

Seismul a avut loc marți seara, într-o regiune muntoasă din nord-estul Afganistanului, în apropiere de granița cu Pakistanul. În urma acestui puternic cutremur, cu magnitudinea de 6,5 pe scara Richter, cel puțin 12 oameni și-au pierdut viața și peste 200 sunt răniți.

Sute de răniți și cel puțin 12 morți în urma cutremurului. Foto: Click
Sute de răniți și cel puțin 12 morți în urma cutremurului. Foto: Click

  „A fost un cutremur terifiant"

O locuitoare din Kabul a povestit pentru agenția de știri AFP momentele înspăimântătoare prin care a trecut.

„A fost un cutremur terifiant. Nu mai simțisem niciodată în viața mea un asemenea cutremur”, a mărturisit Khatera, o locuitoare din Kabul, scriu cei de la B1TV.ro.

În afara faptului că în acest seism sute de persoane s-au rănit, cutremurul a luat și vieți. Nouă dintre persoanele care și-au pierdut viața sunt din regiunea Văii Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan. Din păcate și în Afganistan au murit, din cauza cutremurului puternic, alte trei persoane.

Și un copil și-a pierdut viața din cauza seismului

Conform AFP, printre cei care și-au pierdut viața în provincia Laghman, în apropiere de granița țării cu Pakistanul, s-a aflat și un copil. În această zonă avea loc Anul Nou persan sau Norwus și mai multe familii ieșiseră din case pentru a sărbători când s-a petrecut seismul. 

Autostradă, blocată de alunecările de teren

În urma cutremurului, toate liniile telefonice au fost afectate. În plus, în Pakistan, autostrada din zona Swat, a fost blocată de alunecări de teren.

În această situație, Prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif s-a văzut nevoit să ceară agențiilor responsabile de dezastre să ia măsuri de urgență pentru a ajuta oamenii.

Seism resimțit pe o arie de 1.000 de km

Conform Centrului seismologic european-mediteranean, seismul a fost atât de puternic încât s-a a resimțit pe o arie de 1.000 de km care se întinde pe teritoriul Indiei, Uzbekistanului, Tadjikistanului, Kazahstanului, Kârgâzstanului, Afganistanului și Turkmenistanului.

Peste 1.000 de oameni, morți în urma unui cutremur

Anul trecut, în luna iunie, peste 1.000 de persoane și-au pierdut viața în urma unui seism cu magnitudinea 5,9 care a lovit provincia afgană Paktika. Acela a fost cel mai grav cutremur produs în această țară în aproape un sfert de secol.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net