Cutremur în Italia. Panica i-a făcut pe oameni să doarmă în mașini

Ultima actualizare:

Azi noapte a avut loc un seism cu magnitudinea 4,6 grade în regiunea Molise din sudul Italiei. Cutremurul a provocat o panică imensă printre italieni. Din fericire, nu au existat victime și nici daune foarte mari.

seism jpeg

Instituțiile de învățământ, închise astăzi

De teamă, oamenii au ieșit pe străzi, iar unii dintre ei au dormit în mașini. Instituțiile de învățământ vor fi închise, astăzi, în toată regiunea. Cutremurul s-a simțit puternic până în Bari, scrie Reuters

În timp ce un raport inițial al Centrului Seismologic European-Mediteranean a indicat un seism cu magnitudinea de 5,4, Institutul italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) l-a evaluat la 4,6. 

Nu au fost pagube majore

image

Epicentrul cutremurului a fost localizat în Montagano, în apropiere de orașul Campobasso, și s-a produs la o adâncime de aproximativ 23 km, a precizat INGV.

Pompierii italieni au transmis pe Twitter că nu au primit nicio solicitare de salvare și că nu au fost detectate pagube până în prezent.

Unde s-a resimțit seismul

Seismul a fost resimțit în localitățile Ripalimosani, Matrice, Castellino, Civitacampomarano, Lucido, precum și în Campobasso. Acolo, sute de persoane au ieșit pe străzi.

Conform presei italiene, seismul a provocat panică și în regiunile Abruzzo, Campania și Puglia.

Cel mai mare cutremur din acest an

La 6 februarie 2023, la ora 04:17, un cutremur de 7,8 Mw a lovit sudul și centrul Turciei și nordul și vestul Siriei. Epicentrul a fost la 32 km la vest-nord-vest de Gaziantep. Cutremurul a avut o intensitate maximă Mercalli de XI (Extrem) și a fost urmat de un cutremur de 7,7 Mw la ora 13:24. Acest cutremur a fost centrat la 95 km la nord-nord-est de primul, în provincia Kahramanmaraș. S-au înregistrat pagube pe scară largă și zeci de mii de victime.

Pagubele s-au extins pe o suprafață de aproximativ 350.000 km pătrați. Se estimează că au fost afectate 14 milioane de persoane, adică 16% din populația Turciei. Experții în dezvoltare din cadrul Organizației Națiunilor Unite au estimat că aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

În urma cutremurelor, până la 20 martie 2023, mai mult de 57.355 de persoane au fost ucise și peste 121.700 au fost rănite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net