Un nou cutremur, în această dimineață, în România. Unde s-a produs seismul

Ultima actualizare:

În această dimineață, a avut loc un nou cutremur. Acest lucru a avut loc după ce în primele două zile ale acestei săptămâni, în aceeași zonă s-au mai petrecut 9 seisme. Cutremurul de astăzi, miercuri, 22 martie, s-a produs în zona Vrancea, conform anunțului făcut de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fixica Pământului.

În această dimineață, a avut loc un nou cutremur / foto: Click!
În această dimineață, a avut loc un nou cutremur / foto: Click!

În doar două zile, în zona Gorjului s-au produs nouă seisme

Mai exact, seismul a avut loc la ora 06:50:59 (ora României), la adâncimea de 130 km, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP, scriu cei de la B1TV.ro.

Unde s-a produs noul seism

Noul cutremur a avut magnitutidea de 4,9 de scara Richter / foto: Click!
Noul cutremur a avut magnitutidea de 4,9 de scara Richter / foto: Click!

Seismul a avut loc la 50km E de Braşov, 51km SE de Sfantu-Gheorghe, 63km NV de Buzău, 65km N de Ploieşti, 77km V de Focşani, 89km NE de Târgovişte.

Seismul a venit, după ce în doar două zile, luni și marți, în zona Gorjului s-au produs nouă cutremure. Conform INCDFP cel mai mare dintre acestea avut magnitudinea de 4,9 ml, la o adâncime de 15 kilometri.

Un seism puternic a avut loc acum două zile

Un seism destul de puternic, cu magnitudinea de 4.9 pe Richter s-a produs, luni după-amiază, în județul Gorj. Seismul a avut epicentrul în apropiere de localitatea Arcani. Potrivit specialiștilor de la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut intensitatea 5 pe scara Mercalli.

Seismul a avut la ora 16:02, la adâncimea de 15 kilometri, fiind așadar un seism de suprafață. Cutremurul s-a produs la 16 kilometri NV de Târgu Jiu, 66 kilometri NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 kilometri S de Hunedoara, 84 kilometri S de Deva, 97 kilometri E de Resița și 99 de kilometri V de Râmnicu Vâlcea.

Un cutremur de 5 pe scara Mercalli este simțit aproape de toți oamenii. Se pot produce ușoare degradări ale tencuielilor, iar unele obiecte instabile se răstoarnă.

Peste 1.000 de replici ale cutremurului din 14 februarie

După cutremurul de 5.7 din 14 februarie 2023 s-au produs peste 1.000 de replici în Gorj, iar specialiştii INFP au atras atenţia că în următoarele săptămâni vor fi multe cutremure în această zonă. Deși numărul seismelor descreşte, nu același lucru se întâmplă și cu magnitudinea lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net