Cutremur în Buzău, în această după-amiază! Ce magnitudine a avut seismul

Ultima actualizare:

Un nou cutremur a avut loc în România, sâmbătă, 11 martie, în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul a fost mediu, cu o maginitudine de 4 grade pe scara Richter.

Un nou cutremur a avut loc în Buzău (Foto: INFP/news.ro)
Un nou cutremur a avut loc în Buzău (Foto: INFP/news.ro)

UPDATE:  Un alt cutremur a avut loc la ora 16:17, în Oltenia. Seismul a avut o magnitudine de 3,7.

„În ziua de 11.03.2023, 16:17:05 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.6, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 16km NV de Targu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Ramnicu Valcea”, a transmis INFP.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 de km.  seismul s-a produs la 57 km NV de Buzău, 58 km SE de Sfântu-Gheorghe, 61 km E de Braşov, 64 km V de Focşani, 73 km NE de Ploieşti

„În ziua de 11.03.2023, 14:09:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.0, la adâncimea de 140 km”, a anunțat, sâmbătă, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

România, pregătită de un cutremur major?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că echipele de salvare iau în calcul cel mai nefavorabil scenariu la exercițiile pe care le fac. Se fac pregătiri pentru intervenție în cazul unui cutremur de 8 grade. „Asta nu înseamnă că ştim că va fi, nu înseamnă că sigur va fi, dar noi trebuie să ne pregătim”, a anunțat, zilele trecute, la TVR Info șeful DSU.

Raed Arafat a spus că trebuie să fim pregătiți de cel mai negru scenariu: un cutremur de 8 grade. 

Noi suntem obligaţi să luăm pe scenarii, de cele mai multe ori, scenariul cel mai nefavorabil. Aşa ne pregătim. Dar întotdeauna sperăm ca scenariul să fie unul mai bun, dar la pregătire nu poţi să pregăteşti pentru scenariul cel mai bun, tu trebuie să te pregăteşti pentru scenariul chiar dacă e cel mai puţin probabil, scenariul care poate să te provoace cel mai mult.

Noi în scenariile noastre luăm şi evantualitatea unui cutremur de 8 grade, asta nu înseamnă că ştim că va fi, nu înseamnă că sigur va fi, dar noi trebuie să ne pregătim pentru aşa ceva.”, a mai declarat șeful DSU, Raed Arafat.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net