Cutremurele bagă frica în olteni. Zeci de familii își părăsesc locuințele pentru că sunt nesigure

Cutremurele care zguduie Oltenia de câteva săptămâni au băgat spaima în localnici. În Aninoasa, câteva familii deja s-au mutat în containerele aduse de autorități. Însă cererea a devenit mai mare pentru că tot mai mulți localnici se tem să mai stea în propriile case și vor să se mute. Ca urmare, autoritățile locale au suplimentat la cerere numărul containerelor care vor fi pentru următoarea perioadă locuințele a zeci de familii.  

Blocul ”Fantoma” din Aninoasa. Foto: Mesagerul Hunedorean
Blocul ”Fantoma” din Aninoasa. Foto: Mesagerul Hunedorean

În urmă cu o săptămână, la Aninoasa au fost aduse containere pentru 20 de localnici care locuiesc într-o clădire veche și șubredă. Oamenii s-au mutat deîndată după ce cutremurele repetate au afectat serios imobilul. Acum, însă, alte familii cer să se mute pentru că, spun ei, nu se simt în siguranță în imobilele care ar putea să se prăbușească din cauza cutremurelor repetate.

Autoritățile au adus încă 28 de containere în care se vor muta alte aproximativ 20 de familii. În câteva zile, locuințele provizorii vor fi racordate la utilități.

Peste 500 de localnici, în imobile șubrede

Localnicii care s-au mutat deja spun că sunt mulțumiți, mai ales că spun ei petrec mult timp în aer liber, potrivit presei din Hunedoara, dar lipsește confortul de acasă. 

Primarul Dan Bobouțanu spune că le poate consolida locuințele în cel mult trei luni, dacă ar avea și fondurile necesare. În total, ar trebui reabilitate 11 blocuri, în care stau peste 500 de persoane. Pentru acestea ar fi nevoie de circa 40 de milioane de lei, estimează autoritatile locale.

Containere nu sunt singura soluție pentru localnicii din Aninoasa

Un bloc cu bulină roșie, un real pericol pentru locatari a fost evacuat, în urma cutremurelor repetate.

Toți locatarii au fost imediat mutați în locuințe sociale, scrie Mesagerul Hunedorean.

„În urmă cu câțiva ani, am vrut să reabilităm acest bloc. A trebuit să facem o expertiză tehnică, și așa am aflat că imobilul trebuie demolat, nu mai putea fi reabilitat. După cutremurele de luna trecută, aceștia s-au speriat și nu au mai vrut să intre în bloc. Așa că i-am dus la Adăpostul de Urgență, unde le-am asigurat trei mese pe zi, transport la serviciu și la școală. Am convocat Comitetul pentru situații de urgență și am sistat repartițiile de locuințe sociale. Și am re­par­tizat aceste persoane, din Blocul Fantomă, în locuințe. Toată lumea are acum un acoperiș deasupra capului”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, potrivit Mesagerul Hunedorean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net