Un nou cutremur a lovit Turcia! Cât de puternic a fost seismul

Ultima actualizare:

Turcia a fost din nou lovită, astăzi, de cutremur! Un nou seism s-a înregistrat pe data de 25 februarie și a avut 5.3 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 40 de kilometri de orașul Ajsray și la 18 kilometri de orașul Emirgazi. Din fericire, nu s-au raportat nici victime și nici pagube materiale.

Cutremur în Turcia
Cutremur în Turcia

În urma seismului de astăzi nu au fost raportate victime

Potrivit informațiilor din presa internațională, cutremurul a înregistrat 5.3 grade pe scara Richter. În orașul Aksaray locuiesc aproximativ 152.000 de persoane, iar în orașul Emirgazi locuiesc 8.400 de locuitori. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită de producerea cutremurului de sâmbătă. 

Un alt cutremur de 5 grade pe scara Richter a fost înregistrat joi, în provincia Hatay, după cum a informat Centrul de monitorizare a cutremurelor Kandilli. Epicentrul cutremurului a fost localizat în districtul Defne. Nici atunci nu au fost raportate victime. 

Vă reamintim că în data de 6 februarie, Turcia și Siria au fost zguduite de două seisme majore cu magnitudinea de 7,8 și 7,5. Cutremurele au provocat moartea a  50.000 de persoane în ambele țări și au produs pagube greu de imaginat.

Cum poți să te salvezi, în cazul unui cutremur major

În cazul unui cutremur major în România, vor fi grav avariate peste 350.000 de clădiri rezidenţiale, iar numărul de persoane grav rănite sau decedate va fi de peste 45.000. Aceasta este predicţia pe care statul român, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, o face în cel mai recent document intitulat „Concepţia naţională de răspuns post seism”, elaborat la finalul anului 2021, informează digi24.ro. Un alt document, realizat de Curtea de Conturi şi publicat în luna ianuarie 2022, atrage atenţia asupra faptului că instituţiile statului NU sunt pregătite pentru un cutremur major. 

Oricât ar părea de ciudat, nu Bucureştiul este locul care ar avea cel mai mult de suferit în cazul unui cutremur major în România, ci judeţele Buzău, Prahova şi Galaţi. Pe lângă faptul că mii de clădiri s-ar putea prăbuşi la o mişcare tectonică puternică, o altă problemă majoră este că nu suntem educaţi şi pregătiţi pentru o asemenea situaţie.

Cei mai pregătiţi oameni de pe planetă sunt japonezii care au dezvoltat o adevărată conştiinţă seismică. În societatea niponă, copiii primesc lecţii de prevenţie încă din grădiniţă, de aceea japonezii ştiu cel mai bine cum să reacţioneze în cazul unui cutremur. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net