Poveste cu final fericit. Aya, fetița născută sub dărâmături în Siria, a fost adoptată

Ultima actualizare:

Salvările au continuat în Turcia. Trei oameni au fost scoşi de sub ruine la 296 de ore de la tragedie. Iar Aya, fetiţa născută sub dărâmături în Siria, şi-a găsit o nouă familie după ce părinţii şi fraţii ei au murit.

Aya, fetița găsită sub dărâmături, a fost adoptată de rude Foto: Twitter
Aya, fetița găsită sub dărâmături, a fost adoptată de rude Foto: Twitter

Căutările au continuat şi la aproape două săptămâni de la seism. După aproape 300 de ore, un cuplu și fiul lor au fost scoși în viață de sub ruinele unei clădiri. Băiatul în vârstă de 12 ani era în stare foarte gravă din cauza deshidratării şi a murit la spital.

Aya, fetița născută sub dărâmături a fost adoptată

Familia fetiței (Foto:captură video)
Familia fetiței (Foto:captură video)

Aya, fetiţa născută sub dărâmături în Siria, a avut parte de o poveste cu final fericit. Unchiul şi mătuşa ei au adoptat-o, după ce mama, tatăl și cei patru frați ai săi au murit în dezastru. Cei doi au făcut teste ADN pentru a demonstra că sunt într-adevăr rudele bebeluşului. Asta după ce mai mulţi indivizi au pretins că fac parte din familie în încercarea de a o răpi. Acum, numele bebeluşului a fost schimbat în Afraa, după mama sa.

Adoptată a fost şi pisica salvată de sub dărâmături ce refuza să plece de lângă cel care a găsit-o. Salvatorul a luat-o acasă şi i-a dat şi un nume sugestiv, Enkaz, care înseamnă "ruine" în turcă.

Bilanț decese

Cazurile fericite sunt, însă din ce în ce mai puţine. Aproape 41.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Turcia şi 5.800 în Siria.

Peste un milion de turci sunt nevoiţi să locuiască acum în corturi, după ce aproape 84.000 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav afectate.

Şeful departamentului pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență a anunţat că majoritatea operaţiunilor de căutare de salvare se vor încheia în această seară.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net