VIDEO Braconieri opriţi cu focuri de armă

Ultima actualizare:
image

O navă a Pazei de Coastă a deschis focul asupra unei nave turceşti care pescuia ilegal în apele teritoriale ale României. Incidentul a avut loc la o distanţă de circa 65 de mile marine de Constanţa, în zona economică exclusivă a ţării noastre.

Nava turcească nu a răspuns somaţiilor, aşa că marinarii români au tras focuri de avertisment. În cele din urmă turcii au scăpat cu fuga.

Era ora şase dimineaţa când sistemul de supraveghere şi alertă al Poliţiei de Frontieră a detectat o ambarcaţiune suspectă în dreptul portului Constanţa, la 130 de km în largul mării. Centru de Comandă al Gărzii de Coastă a direcţionat imediat o vedeta rapidă de patrulare către nava ce arbora pavilionul Turciei, iar marinarii români au ajuns în scurt timp lângă aceasta.

La întoarcerea în Istanbul, nava a fost sancţionată şi de autorităţile din Turcia, pentru trecerea ilegală a frontierei şi pentru lipsa autorizaţiilor de pescuit. Marinarii turci au declarat presei locale că se aflau în ape internaţionale şi că trei dintre ei au fost răniţi de gloanţele trase de militarii români.

Turcii vin şi montează plase tip setcă, lungi de până la 2oo de km, la adâncimi de 6o-7o m şi le lasa acolo 2-3 săptămâni. Apoi vin şi le recuperează, cu peşte cu tot.

Calcanul românesc ar putea deveni o amintire frumoasă. Deşi România are o cotă anuală de 43 de tone din cele 2000 care se găsesc în Marea Neagră, braconajul vecinilor turci muşcă şi din partea care ar reveni ţării noastre.Un kilogram de calcan sălbatic se vinde la pescari cu 40-45 de lei, iar în magazin ajunge la 70 de lei. În restaurant, o porţie de calcan costă aproximativ 80 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net