VIDEO Cum a decurs prima zi în Senat pentru Diana Șoșoacă: Live pe Facebook și o anchetă demarată după ce nu a purtat mască de protecție

Ultima actualizare:
Adeverința medicală prezentată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască
Adeverința medicală prezentată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască

Diana Şoşoacă (AUR) şi-a ocupat luni, 21 decembrie, fotoliul de senator. În prima zi, singura fără mască de protecție, primul lucru pe care proaspătul senator l-a făcut a fost să intre într-un live pe Facebook.

În prima sa zi în calitate de senator, Diana Şoşoacă a deschis telefonul în timpul şedinţei şi a început o transmisiune live pe Facebook, în care și-a anunțat urmăritorii că a venit „în groapa cu hiene”. 

Cum a arătat prima zi în Senat a Dianei Șoșoacă

„Suntem în plen. În senatul României şi aşa cum v-am promis o vă vă arât tot ce se petrece aici. Depunerea jurământului va fi în jurul orei 17. Pe noi ne-au pus între PSD şi PNL.

Vor fi interesante toate şedinţele Se păstrează câte un loc liber între parlamentari, pentru a respecta regulile. Când intri, trebuie să semneze prezenţa, nu se mai strigă catalogul ca la şcoală, ci se semnează condica de prezenţă”, a explicat senatorul AUR.  

Fără să poarte masca de protecție, Şoşoacă a povestit mai apoi ce acte a semnat şi a prezentat sala mare a Senatului, filmând toate coluţurile încăperii și insultându-și ulterior colegii. „Dacă cineva a spus că am venit în groapa cu lei s-a înşelat. Am venit în groapa cu hiene. Parlamentul ăsta e locul în care nimic nu rămâne secret. Totul se aude, totul se înregistrează. Probabil că pentru cei care nu fac faţă stresului chiar va fi o perioadă foarte stresantă”, a adăugat senatorul.

Senatul a început o anchetă după ce Șoșoacă nu și-a purtat masca de protecție

Senatul cere Ministerului Sănătății și DSP să verifice adeverința care îi dă voie senatoarei Diana Șoșoacă să umble fără mască. Premierul interimar Nicolae Ciucă, ales senator PNL de Dolj, a cerut luni verificarea adeverinței invocate de Diana Șoșoacă, senator AUR, pentru a nu purta mască de protecție. Șoșoacă susține că are adeverință medicală pentru a nu purta mască.

Totuși, Senatul cere autorităților sanitare să verifice dacă bolile trecute în adeverință fac parte din categoria „bolilor care afectează capacitatea de oxigenare”, dacă adeverința a fost emisă cu respectarea competenței legale și dacă titularul unei astfel de adeverințe „este exceptat de la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise”.


    Adeverința medicală prezentată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mascăFoto: Digi 24
Adeverința medicală prezentată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mascăFoto: Digi 24
image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net