VIDEO Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională a României la Expo Dubai 2020. Ce țări ne-au urat „La mulți ani!”

Ultima actualizare:

    Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a României la Expo Dubai 2020Foto: Captură Video
Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a României la Expo Dubai 2020Foto: Captură Video

Ziua Națională a României se serbează și dincolo de granițele țării noastre! 1 Decembrie a fost sărbătorit și la Pavilionul României din cadrul Expo Dubai 2020, iar mai multe state i-au urat țării noastre un călduros „La mulți ani!”

Zeci de reprezentanţi ai mai multor ţări au transmis un mesaj pentru românii de pretudindeni, de Ziua Naţională a României. Printre aceştia s-au numărat Italia, Grecia, Ucraina, Georgia, Israel, Marea Britanie, Franţa dar şi Japonia, în timp ce Pavilionul României a oferit un program special dedicat zilei de 1 Decembrie.

Program special de 1 Decembrie și în Dubai

Vizitatorii expoziției au avut prilejul să cunoască frumuseţea României prin intermediul unui program artistic diversificat, inspirat din cultura naţională şi tradiţiile românești.

Aceștia s-au putut delecta cu concerte instrumentale, dansuri tradiţionale, la ateliere meşteşugăreşti, până la degustări din bucătăria românească, reinterpretată însă în stil modern. Participanții au privit  coregrafiile tradiţionale din Transilvania, Maramureş şi Someş, prezentate de Junii Braşovului, Ansamblul Universităţii Transilvania din Braşov.  

De asemenea, au fost prezentate meşteşuguri tradiţionale maramureşene prezentate de Şcoala rădăcinilor strămoşeşti – „Poarta“, care a oferit publicului internaţional obiecte tradiţionale româneşti precum linguri de lemn sau fusul maramureşean. Oaspeții Pavilionului au putut privi și lucrătura costumelor populare românești, iar arta românescă le-a fost prezentată prin intermediul unor ateliere interactive de pictură pe sticlă.

În țară 1 Decembrie a fost serbat cu parade militare

Parada militară de 1 Decembrie reprezintă, în fiecare an, punctul de atracție al sărbătorii de Ziua Națională a României. În ciuda vremii reci, sute de bucureșteni se adună pe traseul paradei, pentru a admira defilarea militarilor. 

Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice au participat miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Și la Alba Iulia a avut loc un program asemănător. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net