VIDEO Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională a României la Expo Dubai 2020. Ce țări ne-au urat „La mulți ani!”

image
Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a României la Expo Dubai 2020Foto: Captură Video

Ziua Națională a României se serbează și dincolo de granițele țării noastre! 1 Decembrie a fost sărbătorit și la Pavilionul României din cadrul Expo Dubai 2020, iar mai multe state i-au urat țării noastre un călduros „La mulți ani!”

Zeci de reprezentanţi ai mai multor ţări au transmis un mesaj pentru românii de pretudindeni, de Ziua Naţională a României. Printre aceştia s-au numărat Italia, Grecia, Ucraina, Georgia, Israel, Marea Britanie, Franţa dar şi Japonia, în timp ce Pavilionul României a oferit un program special dedicat zilei de 1 Decembrie.

Program special de 1 Decembrie și în Dubai

Vizitatorii expoziției au avut prilejul să cunoască frumuseţea României prin intermediul unui program artistic diversificat, inspirat din cultura naţională şi tradiţiile românești.

Aceștia s-au putut delecta cu concerte instrumentale, dansuri tradiţionale, la ateliere meşteşugăreşti, până la degustări din bucătăria românească, reinterpretată însă în stil modern. Participanții au privit  coregrafiile tradiţionale din Transilvania, Maramureş şi Someş, prezentate de Junii Braşovului, Ansamblul Universităţii Transilvania din Braşov.  

De asemenea, au fost prezentate meşteşuguri tradiţionale maramureşene prezentate de Şcoala rădăcinilor strămoşeşti – „Poarta“, care a oferit publicului internaţional obiecte tradiţionale româneşti precum linguri de lemn sau fusul maramureşean. Oaspeții Pavilionului au putut privi și lucrătura costumelor populare românești, iar arta românescă le-a fost prezentată prin intermediul unor ateliere interactive de pictură pe sticlă.

În țară 1 Decembrie a fost serbat cu parade militare

Parada militară de 1 Decembrie reprezintă, în fiecare an, punctul de atracție al sărbătorii de Ziua Națională a României. În ciuda vremii reci, sute de bucureșteni se adună pe traseul paradei, pentru a admira defilarea militarilor. 

Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice au participat miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Și la Alba Iulia a avut loc un program asemănător. 

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
meghan markle jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
rafila jpg
visarion alexa
Referendum în Donbas  Ilustrație a portalului EU vs Disinfo jpg
image
image
image
image
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg