VIDEO Furtuna a distrus plajele pe litoral. Localnicii sunt disperaţi: "N-am mai văzut aşa ceva"

image
Plajele au fost distruse de o furtunăFoto: RTV.net

O furtună năprasnică a avut loc vineri seară la malul mării. Vântul puternic a luat pe sus acoperişuri, a spart geamuri şi a distrus plajele.

La Mangalia, oamenii s-au trezit cu geamurile sparte, vântul a rupt pomii şi a făcut ravagii pe plaje, conform romaniatv.net.

"Sunt născut aici la mare, eu n-am mai văzut aşa ceva. Baldachine pluteau în larg pur şi simplu, palmierii toţi au dispărut, 140 de umbrele rupte, sezlonguri, doua beach baruri distruse in totalitate", a spus un martor. 

"A venit vijelia, de fapt a venit o creanga de la pomul din faţă, a lovit balconul, a cazut si a mai venit ceva din acoperisul din fata si ambele ne-au doborat tot acoperisul. Vai de mine. Vijelie cu tunete si fulgere, nu puteam sta nici in casa, nici in strada", a spus o localnică păgubită de furtună.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de precipitaţii prognozate, de 25-30 l/mp, au fost depăşite în sudul litoralului unde au fost înregistrate căderi de ploaie de 40 l/ mp, într-o jumătate de oră, iar viteza vântului a ajuns până la 40 km/h.Secţia de Pompieri Mangalia şi Staţia de Pompieri Tuzla au fost solicitate să intervină pentru evacuarea apei sau degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în Mangalia şi staţiunile Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora, după ce au fost primite 126 de apeluri de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Dobrogea' al judeţului Constanţa a intervenit cu patru autospeciale şi patru motofierăstraie, deservite de 17 subofiţeri operativi, sub comanda unui ofiţer.În sprijinul pompierilor militari au venit şi 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa, împreună cu echipajele RAJA şi reprezentanţii Primăriei Mangalia.Conform primelor evaluări transmise de autorităţi, cel mai grav afectat de furtună a fost municipiul Mangalia, unde mai multe maşini au fost distruse de copacii smulşi din rădăcini şi câteva gospodării au fost inundate.'Vijelia a fost de groază. Aşa ceva nu am mai văzut. Practic, la ora 18.00, s-a întunecat cerul şi s-a făcut noapte, dintr-o dată. Chiar am dat dispoziţie să se aprindă luminile în hotel şi în restaurant când deodată a început vântul, ca o tornadă, copacii bătrâni de peste 40 de ani au fost smulşi. Trei au căzut în parcarea complexului şi pe şosea, peste maşini. Nu ştiam unde să alerg mai întâi', a declarat Dănuţ Stan, directorul Complexului Tismana, din staţiunea Jupiter.Autoturismele avariate de arborii căzuţi, opt autovehicule doar în staţiunile din sudul litoralului, aparţin turiştilor aflaţi în vacanţă, a spus Dan Vucea, adjunctul şefului Poliţiei Locale Mangalia.De asemenea, pe DN 39, în dreptul Hergheliei Mangalia, un arbore smuls din rădăcini s-a prăbuşit pe şosea, circulaţia fiind blocată până la degajarea carosabilului.Grindina a spart mai multe geamuri la Herghelia Mangalia şi la Sanatoriul Mangalia, iar apa a inundat câteva locuinţe dintr-un cartier al municipiului. Şi în satele Albeşti şi Arsa a plouat cu grindină, iar furtuna a rup arbori şi a pus la pământ culturile agricole şi a afectat o casă de vacanţă din satul Limanu. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.Şi pe mare furtuna a fost ameninţătoare, o navă a Agenţiei Române pentru Salvare Vieţii Omeneşti pe Marea (ARSVOM) intervenind cu o şalupă pentru salvarea unei ambarcaţiunii cu şapte persoane la bord, aflată în derivă la o distanţă de 3,5 mile marine sud-est de intrarea în portul Mangalia. Yachtul, împreună cu echipajul de la bord, a acostat în siguranţă în portul turistic Mangalia.

BeFunky collage (6) jpg
bianca dragusanu
gyuri pascu si daniela marin
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
Atac nuclear
Viktor Orban FOTO AFP
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg