VIDEO Furtunile au făcut ravagii în 12 judeţe! Patru oameni au ajuns la spital. Zeci de case au rămas fără acoperişuri

Furtunnile au făcut ravagii în Mehedinţi
Furtunnile au făcut ravagii în Mehedinţi

Furtunile din ultimele două zile au făcut prăpăd în nu mai puţin de 26 de localităţi din 12 judeţe. Patru oameni din Mehedinţi au ajuns la spital, zeci de case au rămas fără acoperişuri iar peste o sută de copaci au fost smulşi din rădăcini. Cele mai afectate au fost județele Dolj, Mehedinți, Olt și Teleorman. Şi în Bucureşti a fost prăpăd. Au căzut copaci pe străzi, iar vântul a luat pe sus o barieră.

Patru persoane din Mehedinți au ajuns la spital, în ultimele 24 de  ore din cauza furtunilor care s-au abătut peste judeţ. Doi dintre ei, din localitatea Şimian, se aflau în maşină când o bucată de tablă s-a prăbuşit peste autoturism, strivindu-l. O altă persoană s-a rănit grav după ce a fost prinsă sub un foişor de lemn, iar o altă victimă a fost făcută de un panou publicitar, în Drobeta Turnu Severin.

Furtunile au făcut ravagii
Furtunile au făcut ravagii

„În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a emis 4 avertizări Cod Roșu și 9 avertizări Cod Portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip Now Casting, care anunțau intensificări ale vântului ce vor ajunge și la viteza de 120 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun. Au fost transmise și 12 alerte pentru populație prin sistemul Ro-Alert”, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Furtuna a făcut ravagii în 12 judeţe

Pompierii anunţă că în urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 26 localități din 12 județe (Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Ciurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Teleorman, Vâlcea,  Vrancea şi municipiul Bucureşti. 

Citeşte şi: Furtunile au ”măturat” 28 de localități din 11 județe și Capitala

„Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel național au fost afectate 36 acoperișuri ale imobilelor și au fost doborâți 113 de arbori și 8 stâlpi de electricitate (pe carosabil, autoturisme sau imobile)”, au mai transmis pompierii.

Având în vedere că toată țara se află sub Cod Galben de instabilitate atmosferică, peste 4.800 pompieri din inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.


    Furtunile au făcut ravagii foto: IGSU
Furtunile au făcut ravagii foto: IGSU

Autorităţile recomandă populației ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, este important de avut în vedere ca parcarea autoturismelor să se facă în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Citeşte şi: Uite cum să-ţi fereşti casa de furtună!

Pompierii mai transmit că cei care vor să afle informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
meghan markle 4 jpg
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg