VIDEO. Imagini de la Urgen╚Ťe: ÔÇŁRealitatea din spitale este crunt─â. Asta trebuie ar─âtatÔÇŁ

8 aprilie 2021
image
Raed Arafat a f─âcut publice c├óteva imagini de la Urgen╚Ťefoto: DSU

Raed Arafat a f─âcut public pe pagina sa de Facebook un videoclip care surprinde imagini recente de la Unitatea de Primiri Urgen╚Ťe a Spitalului Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â T├órgu Mure╚Ö, unde ajung tot mai mul╚Ťi pacien╚Ťi ├«n stare delicat─â din cauza infect─ârii cu Covid-19.

╚śeful Departamentului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (DSU) spune c─â aceasta este realitatea din spitalele rom├óne╚Öti, care se confrunt─â cu tot mai multe cazuri grave, at├ót din zona Covid, c├ót ╚Öi din a╚Öa-numita zon─â nonCovid.

Medicii care apar ├«n videoclipul f─âcut public de Arafat atrag aten╚Ťia c─â num─ârul de cazuri a crescut exponen╚Ťial de la ├«nceputul lunii aprilie ╚Öi c─â, ├«n acest ritm, spitalele vor deveni ├«n scurt timp ne├«nc─âp─âtoare. ÔÇŁRealitatea din spitale este crunt─â. Asta trebuie ar─âtat. Oamenii trebuie s─â con╚Ötientizeze c─â dac─â continu─âm a╚Öa, pacien╚Ťii ├«n stare grav─â care continu─â s─â vin─â n-o s─â mai aib─â loc ├«n spitaleÔÇŁ, spune dr. Emilia Turucz, medic specialist medicin─â de urgen╚Ť─â.

╚śeful DSU i-a ├«ndemnat pe to╚Ťi cei care-l urm─âresc s─â distribuie filmul pentru a ajunge la c├ót mai mul╚Ťi oameni.

"Acest scurt film v─â arat─â situa╚Ťia real─â din interiorul sistemului medical, la nivelul unit─â╚Ťilor de primiri urgen╚Ťe. Poate ├«l distribui╚Ťi la c├ót mai mul╚Ťi prieteni c─â s─â ├«n╚Ťeleag─â care este realitatea, ╚Öi ca s─â fac─â parte din marea echip─â care ├«ncearc─â s─â ajung─â la normalitate c├ót mai repede. C├ónd vorbesc de ┬źmarea echip─â┬╗, aceasta ne include pe to╚Ťi, cet─â╚Ťeni, societate civil─â ╚Öi autorit─â╚Ťi locale ╚Öi centrale!", este mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de Facebook. 

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub marioara man gheorghe png
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg