VIDEO Intervenție contracronometru pentru o fată care a căzut 100 de metri într-o prăpastie

O tânără de 25 de ani din Galați care se afla pe munte împreună cu prietenul ei a trecut pe lângă moarte. A avut noroc și intervenția promptă și rapidă a salvamontiștilor au salvat-o de la un sfârșit tragic. Fata încerca să ajungă la cabana Mălăiești cu prietenul ei, dar niciunul nu avea echipament specific de iarna, au scris salvamontiștii din Bușteni pe pagina de Facebook.

Elicopterul SMURD a ajuns în zona în care a căzut fata. Foto: Salvamont Bușteni/Facebook
Elicopterul SMURD a ajuns în zona în care a căzut fata. Foto: Salvamont Bușteni/Facebook

  Salvamontiștii au fost anunțat prin apel la serviciul unic de urgență 112, de către prietenul fetei. Mai multe echipe s-au pus imediat în mișcare și în ajutor a sosit și un elicopter SMURD.

„Au pornit în traseu foarte târziu și când au ajuns în zona Valea Rea, fata a alunecat și a căzut mai bine de 100 de metri într-o prăpastie. Doar norocul a făcut ca tânăra să scape doar cu câteva julituri. Panicată și fără echipamentul necesar, aceasta a rămas blocată în locul în care s-a oprit. Prietenul ei a sunat dupa ajutor.

A fost nevoie de câteva încercări pentru salvarea fetei

Salvamontiștii de la C.J. Brașov au primit alarma la ora 14:30 și pentru că accidentul era aproape de granița cu Prahova, în scurt timp s-au mobilizat și echipele din Bușteni, Prahova și Râșnov.

S-a solicitat și sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Tg.Mureș. Acesta a ajuns primul la locul accidentului și după câteva încercări a reușit să extraga victima. Prietenul ei a fost recuperat de colegii din Râsnov.

În sprijin, au venit si salvatorii C.J. Brasov și împreuna l-au coborât pe tânăr de pe munte.

Acțiunea s-a încheiat cu bine după aproape 3 ore”, scrie Salvamont Bușteni.

Oamenii muntelui atrag atenția turiștilor să nu se aventureze pe munte fără echipament adecvat, altfel fiind expuși acccidentărilor care le-ar putea pune sănătatea și chiar viața în pericol.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net