VIDEO Maria Grapini s-a răstit la Donald Tusk în plenul Parlamentului European

Ultima actualizare:

     Maria Grapini s-a răstit la Donald Tusk în plenul Parlamentului EuropeanFoto: Arhivă personală
Maria Grapini s-a răstit la Donald Tusk în plenul Parlamentului EuropeanFoto: Arhivă personală

Europarlamentarul Maria Grapini a avut o ieșire deloc politicoasă în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. Aceasta a ridicat tonul și i-a vorbit răstit lui Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, pe care l-a acuzat de mai multe lucruri.

Deloc stânjenită de gestul său, din contră, mândră de lucrurile pe care i le-a imputat lui Tusk și sigură pe discusrul său, europarlamentarul PSD a emis ulterior un comunicat cu titlul „Maria Grapini, șah mat la Donald Tusk!” 

„Prima intervenție a Mariei Grapini, în plenul Parlamentului European din noua legislatură, de joi, 4 iulie, a confirmat practic faptul că promisiunea făcută alegătorilor săi este pe deplin respectată. Europarlamentarul nu și-a schimbat nici linia, nici atitudinea, nici poziția”, se arată în comunicatul Mariei Grapini despre ea însăși, în care scrie că a avut „un discurs percutant”, „o intervenție dură”.

Donald Tusk este surprins în înregistrarea video a momentului cum privește inițial confruz, după aceea amuzat, manifestarea europarlamentarului român. La finalul intervenției, Grapini a ridicat tonul și la noul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-a arătat ce trebuie să facă în mandatul său. 

„Domnul preşedinte Tusk, ce lăsaţi moştenire în faţa Consiliului ? Lipsă de transparenţă, total dezechilibru în instituţiile europene. Mai lăsaţi o strategie incoerentă privind lărgirea Uniunii Europene (...) şi lăsaţi două state pedepsite: România şi Bulgaria. Deşi aveţi rezoluţia Parlamentului şi aţi promis de nenumărate ori cu România şi Bulgaria în Schengen. Întrunim toate condiţiile tehnice din 2011”, a afirmat eurodeputatul în plenul Parlamentului. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net