VIDEO Operaţiune riscantă pe munte

image

Cei doi turişti care au murit după ce au fost prinşi de avalanşă în Munţii Bucegi, aproape de Vârful Omu , au fost coborâţi de pe munte de salvamontişti. Operaţiunea a fost extrem de dificilă, pentru că zona este greu accesbilă iarna, iar riscul producerii unei noi avalanşe este foarte mare. Cei doi turişti au fost găsiţi de un grup de alpinişti.

Imediat după ce alpiniştii au anunţat că au găsit cele două trupuri, salvamontişii de la Buşteni au plecat pe Valea Morarului din Masivul Bucegi, ca să le recupereze. Punctul se află la peste 2.000 de metri altitudine, iar traseul este dificil si tocmai de aceea este închis turiştilor pe timp de iarnă. Spre seară, în ajutor a mai pornit o altă altă echipă de salvamontişti, de la Azuga.

După mai multe ore de parcurs un traseu aproape imposibil, cele doua echipe de salvamontişti au revenit în Buşteni şi au predat cele două cadavre medicilor legişti.

Cei doi turisti erau iubitori ai muntelui, dar curajul de a parcurge un traseu inchis iarna le-a adus sfârşitul. Salvamontistii spun că riscul de producere a unei avalanse începe pe munte inca de la prima ninsoare şi dispare abia primavara, la topire, de aceea traseele de altitudine mare sunt interzise acum. De altfel, aceştia cred că tocmai cei doi turişti au provocat avalanşa, trupurile lor fiind găsite la 30 de metri mai jos faţă de locul de producere a alunecării de zăpadă.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
cub mircea baniciu png
FotoJet jpg
shutterstock 1833215881 jpg
Senatorul PSD Niculae Badalau la sediul Directiei Nationale Anticoruptie foto Marian Iliescu
Catalin Botezatu png
image
image
image
image
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg