VIDEO Peste 10.000 de pelerini s-au strâns la Mănăstirea Nicula. Anul acesta, procesiunea nu are restricții

Ultima actualizare:

    Peste 10.000 de pelerini, la mănăstirea Niculafoto: Dejeanul.ro
Peste 10.000 de pelerini, la mănăstirea Niculafoto: Dejeanul.ro

Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula se desfășoară în acest an fără restricțiile pandemiei și a reunit, în Ardeal, peste 10.000 de credincioși. Un punct temporar de vaccinare anti-COVID a fost amenajat, pentru pelerini, pentru în incinta mănăstirii.

Mănăstirea Nicula își serbează hramul în acest weekend, iar credincioșii s-au strâns în număr impresionant pe Dealul Mănăstirii. În acest an nu există restricții la mănăstire, însă pelerinilor le este recomandat să poarte mască de protecție sau să păstreze distanța, pentru că majoritatea sunt oameni în vârstă, mulți dintre ei nevaccinați, deci extrem de vulnerabili în fața COVID-19, scrie Dejeanul.ro. Cei care nu s-au vaccinat, o pot face la un centru de vaccinare amenajat în centrul localității Nicula, însă nu prea au fost doritori. Potrivit sursei citate, doar vreo 20 de persoane s-au vaccinat.

Programul pelerinajului de la Nicula

Pelerinajul de la Nicula, cel mai mare pelerinaj al creștinilor ortodocși din Ardeal, a început pe 14 august, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla. Procesiunea a continuat pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula și a fost condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. De la ora 18.00 a fost săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă din biserică. Toate aceste slujbe vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 2.00. În ziua praznicului, duminică, 15 august 2021, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie.

Citește și:

Fecioara Maria, Născătoare de Dumnezeu, recunoscută oficial după 400 de ani

Adormirea Maicii Domnului. Cele mai îndrăgite tradiții împlinite în 15 august

Adormirea Maicii Domnului 2021. Rugăciunea femeilor care-și doresc copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net