VIDEO Spectaculos! Un meteorit a explodat deasupra României

Ultima actualizare:

    Camerele au surprins o lumină puternică pe cer
Camerele au surprins o lumină puternică pe cer

Fenomen straniu deasupra României. Un meteorit a explodat în noaptea de marţi spre miercuri deasupra ţării noastre. Mai multe camere de supraveghere au surprins straniul fenomen.

O lumină puternică a fost observată de mai mulţi români, în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Momentul a fost suprins şi de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt uimitoare. Preţ de câteva secunde cerul este luminat foarte puternic. Fenomenul a fost similar cu al unei explozii. Specialiştii spun că a fost vorba despre explozia unui meteor care a avut loc deasupra României

De asemenea, ei spun că nu este cazul să ne îngrijorăm, dar că pentru a putea fi vizibil un astfel de fenomen distanţa la care se află meteorul de suprafaţa pământului trebuie să fie la maximum 120 de kilometri.

„E un fenomen cunoscut. A fost apariţia pe cer a unui meteor numit bolid care a luminat cerul părţii de Est, Sud-Est a României. Martorii şi imaginile arată că lumina a fost extrem de puternică, extrem de strălucitoare, determinată de apariţia pe cer a unui corp de câţiva metri. De această dată lumina a fost atât de puternică încât s-a putut vedea din casă de cei care locuiesc în Bucureşti. A fost un corp mic, dar atmosfera trebuie protejată. Este posibil să mai fi rămas vreo bucată din el, dar să nu cream o isterie, să vină lumea cu bolovani şi să spună că ăsta e un meteorit. Nu e obligatoriu să fi căzut, dar fiind vorba de corp mai mare, e posibil să fi căzut sub formă de meteorit. E vorba de un corp ceresc şi orice bucată din el prezintă interes. Are o formă în care se vede crusta arsă", a declarat Valentin Grigore, preşedinte Societatea Astronomică Română de Meteori.

Potrivit România TV, fenomenul a avut loc la ora 03.05 dimineaţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net