VIDEO Un meteorit a luminat puternic cerul României, creând panică și alertând autoritățile. Unde a căzut

Ultima actualizare:

O lumină puternică pe cerul României marți seara a creat panică printre locuitorii a două județe. Autoritățile au intrat în alertă după ce, inițial s-a crezut că este vorba despre un avion care ar avea probleme în aer. Imaginile cu meteoritul în cădere au fost surprinse de mai multe camere de supraveghere și au făcut senzație pe internet. Se pare, totuși, că meteoritul nu s-a prăbușit pe teritoriul tării noastre.

meteorit 2 optimizat gif

„S-a auzit o explozie”

O lumina puternica , cu flacara însoțită de zgomot a creat panică în județele Gorj și Hunedoara.

„S-a auzit o explozie”, a scris un gorjean la scurt timp după ce lumina puternică a apărut pe cer.

„Cam pe la 22 s-a întâmplat, vreo 3 secunde sa zic ca a durat, dar parca a fost ceva magic. :)) Nu a semănat cu vreo alta "stea căzătoare" pe care am mai văzut-o pana acum, era foarte luminos și destul de mare în diametru”, a fost un alt mesaj postat imediat după apariția meteoritului. 

Români din Ploiești și Brașov au scris pe rețelele sociale că lumina puternică s-a observat și în zona lor, dar nu cu intensitatea cu care s-a văzut din județul Gorj.   

Meteoritul a trecut foarte aproape de  creasta masivului Valcan

 În zona Lupeni -Uricani oamenii au observat mingea de foc care se deplasa la mica distanta peste creasta masivului Valcan. Salvamontiștii au intrat în alertă, crezându-se inițial că este vorba de un avion.

În scurt timp, pe internet au apărut imagini uluitoare care au ajutat autoritățile să elucideze apariția luminii extrem de puternice. Era vorba despre un meteorit care s-a deplasat cu mare viteză pe traiectoria Stănesti- Targu jiu - Tg Cărbunești. , după cum au lămurit ulterior salvamontiștii din Gorj.

Meteoritul ar fi căzut în Bulgaria 

Mingea de foc și-ar fi urmat traiectoria spre țara vecină și există informații că meteoritul s-a prăbușit pe teritoriul Bulgariei. În zona Vidin, s-ar fi auzit o bubuitură puternică, iar pe internet au apărut imagini. 

Mai multe echipe de intervenție au fost trimise la fața locului. Nu există până în acest moment informații despre răniți sau pagube.

Presa din Bulgaria a relatat despre eveniment, iar mai multe imagini surprinse de cetățeni au apărut pe rețelele sociale.     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net